Ceapă înflorită și sos de scufundare
Ceapa înflorită și sosul de scufundare ar putea fi doar hor d ' oeuvre pe care îl căutați. Această rețetă servește 4 și costă 95 de cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 8g de proteine, 29G de grăsime, și un total de 432 calorii. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați ulei vegetal, făină, sare și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Este adus la tine de Allrecipes. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Super Bowl. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Cu o lingură scor de 37%, acest fel de mâncare nu este atât de grozav. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Ceapă înflorită și sos de scufundare, Ceapă Înflorită, și Ceapă Înflorită La Cuptor.
Instrucțiuni
Pentru a face sos: într-un castron mediu, combinați maioneză, ketchup, hrean, 1/3 linguriță boia de ardei, 1/4 linguriță sare, 1/8 linguriță oregano, un piper negru măcinat și piper cayenne; se amestecă bine. Păstrați sosul acoperit la frigider până când este necesar.
Pentru a face aluatul: într-un castron mediu, bateți oul și adăugați lapte. Într-un castron separat, combinați făina, sarea, piperul cayenne, boiaua, piperul negru măcinat, oregano, cimbru și chimen; amesteca.
Pentru a tăia ceapa: feliați 1 inch din partea superioară și inferioară a cepei și îndepărtați pielea de hârtie. Folosiți un cuțit subțire pentru a tăia un miez cu diametrul de 1 inch din mijlocul cepei. Acum folosiți un cuțit foarte ascuțit și mare pentru a tăia ceapa de mai multe ori în centru pentru a crea 'petale': mai întâi feliați prin Centrul cepei până la aproximativ trei sferturi din drum în jos. Întoarceți ceapa la 90 de grade și tăiați-o din nou într-un X peste prima felie. Continuați să tăiați secțiunile în jumătate, foarte atent până când ceapa a fost tăiată de 16 ori. Nu tăiați până la fundul cepei. (Ultimele 8 felii vor fi dificile, aveți grijă).
Răspândiți petalele cepei în afară. Pentru a le menține separate, puteți arunca ceapa în apă clocotită timp de 1 minut și apoi în apă rece.
Scufundați ceapa în amestecul de lapte și apoi acoperiți-o liberal cu amestecul de făină. Separați din nou petalele și presărați stratul uscat între ele. Odată ce sunteți sigur că ceapa este bine acoperită, înmuiați-o înapoi în amestecul umed și din nou în stratul uscat. Această scufundare dublă vă asigură că aveți o ceapă bine acoperită, deoarece o parte din acoperire se va spăla atunci când prăjiți ceapa.
Încălziți uleiul într-o friteuză sau o oală adâncă la 350 de grade F (175 de grade C). Asigurați-vă că utilizați suficient ulei pentru a acoperi complet ceapa când se prăjește.
Prăjiți ceapa cu partea dreaptă în sus în ulei timp de 10 minute sau până se rumenesc. Când ceapa s-a rumenit, scoateți-o din ulei și lăsați-o să se scurgă pe un suport sau prosoape de hârtie. Deschideți ceapa mai largă din centru, astfel încât să puteți pune un mic vas din sosul de scufundare în centru.