Castane caramelizate și varză de Bruxelles într-o glazură de oțet de cidru
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați castane caramelizate și varză de Bruxelles într-o glazură de oțet de cidru. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 259 calorii, 5g de proteine, și 9g de grăsime pe porție. Pentru $1.67 pe portie, această rețetă acoperă 19% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Această rețetă de la SippitySup are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 minute. Mergeți la magazin și ridicați sare kosher, castane, ciorbă de pui și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 62%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Castane caramelizate și varză de Bruxelles, Varză de Bruxelles caramelizată cu glazură de arțar portocaliu, și Varza de Bruxelles cu Castane.
Instrucțiuni
Se încălzește cuptorul la 400 de grade. Folosind un cuțit de tăiat sau un cuțit de castan, tăiați un X mare în coaja fiecărui castan pe o parte. Aranjați pe o tigaie într-un singur strat, tăiat cu fața în sus. Prăjiți până când carnea este fragedă, iar cojile încep să se deschidă, aproximativ 20 până la 25 de minute.
Scoateți din cuptor.Folosind mâinile înmănușate, dacă este necesar, îndepărtați imediat și aruncați cojile din castanele încă calde, păstrând castanele întregi, dacă este posibil. Pune castanele deoparte.Topiți 2 linguri de unt cu uleiul într-o tigaie mare de sote setată la foc mediu-mare.
Adăugați varza de Bruxelles tăiată în jos; se condimentează cu sare și piper după gust. Gatiti, scuturand tigaia din cand in cand si intoarcandu-le o data sau de doua ori pana devin aurii, aproximativ 12-15 minute.
Adăugați castane prăjite. Gatiti, amestecand usor ocazional, pana cand varza de Bruxelles este frageda si patata maro intens, aproximativ 15 minute.Acestea pot fi făcute înainte până în acest moment și ținute deoparte la temperatura camerei timp de câteva ore. Nu refrigerați sau vor deveni moale.Chiar înainte de servire.
Adăugați oțet, zahăr, untul rămas tăiat în bucăți mici și stoc. Gatiti la foc mediu-mare, amestecand ocazional, pana cand lichidul a fost redus la un sirop si legumele sunt frumos glazurate, 5 sau 6 minute.
Transferați într-un vas de servire și serviți.