Cartofi Greci Cu Vinaigret De Lamaie
Cartofii greci cu vinetă de lămâie ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 6 și costă 1,05 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 5g de proteine, 4G de grăsime, și un total de 223 calorii. Mergeți la magazin și ridicați suc de lămâie, oregano, cartofi roșii și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Această rețetă este plăcută de 12 gurmanzi și bucătari. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 1 oră. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, întreg 30 și vegan dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 94%. Acest scor este remarcabil. Rețete similare includ Cartofi greci cu vinetă de lămâie, Pui grecesc prăjit și cartofi în vinetă de lămâie-Oregano, și Salată grecească cu vinetă de lămâie.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 425 grade F.
Puneți uleiul de măsline, sucul de lămâie, șalotul, usturoiul, oregano și pătrunjelul într-un robot de bucătărie; adăugați 1 linguriță de sare și piper după gust. Puree până la cea mai mare parte netedă.
Aruncați cartofii cu 1/2 cană din vinaigreta pregătită într-un bol mare și întindeți într-un singur strat pe o foaie mare de copt cu margini. (Rezervați vinaigretul rămas.) Prăjiți cartofii până se înmoaie și aurii, întorcându-se ocazional, 45 de minute până la 1 oră.
Transferați cartofii într-un platou și stropiți cu o parte din vinetă rămasă. Condimentează cu sare și garnisește cu pătrunjelul tocat.
Se servește cu vinetă rămasă pe lateral.