Cartofi Festonati
Cartofi festonate este un fără gluten și vegetarian garnitură. O porție conține 407 calorii, 8g de proteine, și 29G de grăsime. Pentru 74 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 17% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. Este perfect pentru Paște. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Dacă aveți la îndemână smântână grea, nucșoară, lapte și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 75 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 47%. Acest scor este solid. Încercați Cartofi Festonati, Cartofi Festonati, și Cartofi Festonati pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 F cu grătar în treimea superioară. Ungeți cu generozitate un vas de copt superficial de 2 1/2 litru (nu Sticlă).
Se amestecă nucșoară, 2 lingurițe de sare și 3/4 linguriță de piper.
Curățați și tăiați subțire cartofii.
Puneți cartofii în vasul de copt, suprapunându-se ușor și stropind fiecare strat cu o parte din amestecul de sare și o parte din unt.
Se toarnă smântână și lapte peste cartofi, apăsând ușor pentru a scufunda cartofii în lichid.
Acoperiți cu folie și coaceți până când cartofii sunt fragede, 1 până la 1 1/4 ore.
Scoateți gratinul din cuptor și aruncați folia. Porniți broilerul și gratinați-l la 2 până la 3 inci de la căldură până când partea superioară este rumenită în pete, 3 până la 5 minute.
Lăsați să stea 10 minute înainte de servire.
Cartofii sunt cei mai buni în ziua în care sunt făcuți, dar pot fi coapte și fripte cu 2 zile înainte și răcite, neacoperite, până se răcesc, apoi acoperite. Reîncălziți, acoperit, într-un cuptor de 350 de litri F aproximativ 40 de minute.