Cartofi dulci usturoi prajiti
Cartofii prăjiți cu usturoi și cartofi dulci ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 6 și costă 1,84 USD per porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 19 g de proteine , 41 g de grăsimi și un total de 773 de calorii . 5 persoane au facut aceasta reteta si ar face-o din nou. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă lacto ovo vegetariană . Dacă aveți la îndemână făină, ceapă, igname granat și alte câteva ingrediente, o puteți face. Nu multor oameni le-a plăcut cu adevărat acest preparat american. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 de minute . Vă este adus de Foodnetwork. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 63% . Acest scor este solid. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Cartofi prăjiți cu usturoi dulci la cuptor , Cartofi prăjiți cu usturoi și rozmarin și Cartofi prăjiți cu usturoi și parmezan .
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Încinge uleiul la foc mediu într-o tigaie mare antiaderentă.
Adăugați ceapa, oțetul, sare și piper, amestecând din când în când, până când ceapa devine maro auriu, aproximativ 20 de minute.
Scurgeți cartofii și uscați complet pe un prosop curat de bucătărie. Într-o cratiță mare cu fundul greu, turnați suficient ulei pentru a umple tigaia aproximativ o treime din drum.
Se încălzește la foc mediu-mare până când un termometru pentru prăjire introdus în ulei atinge 375 de grade F. (Dacă nu ai un termometru, un cub de pâine se va rumeni în aproximativ 5 minute.)
În timp ce uleiul se încălzește, într-un castron mare, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și 2 1/2 căni de apă până se omogenizează. Ungeți cartofii în aluat.
Transferați 8 până la 10 cartofi în ulei, lăsând orice exces de aluat să picure înapoi în bol. Se prăjește până devin aurii și crocanți, 5 până la 6 minute.
Scurgeți pe prosoape de hârtie. Repetați cu restul de cartofi.
Pentru sos: Într-o tigaie mică, topim untul la foc mic.
Se adauga cimbrul si usturoiul si se fierbe 2 minute.
Se toarnă sosul peste cartofi prăjiți și se amestecă ușor până se îmbracă.
Pune cartofii prajiti pe un platou si pune deasupra ceapa cu lingura.
Se presara cu fontina si se serveste imediat.