Cartofi
Cartofii sunt o fără gluten și vegan farfurie. Această rețetă servește 4 și costă 1,94 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 28G de grăsime, și un total de 389 calorii. Un amestec de ulei de arahide, ulei de măsline, usturoi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 40 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 79%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Cartofi Hasselback Cu Unt Brun (Cartofi Acordeon), Cartofi Umpluți La Cuptor (Cartofi Tandoori), și Cartofi prăjiți la cuptor și cartofi dulci.
Instrucțiuni
Puneți cartofii într-o oală mare cu apă rece și bine sărată pentru a acoperi. Aduceți la fierbere și gătiți până când un cuțit alunecă ușor, 15 până la 20 de minute.
Se pune pe o foaie de fursecuri și se dă la frigider până se răcește.
Când sunt suficient de reci pentru a le manipula, țineți 1 între mâini ca și cum ați bate din palme și apăsați ușor cu călcâiul 1 mână. Doriți să spargeți cartoful la aproximativ o grosime de 1/2 inci, păstrându-l în 1 bucată. Pielea se va împărți, dar cartoful nu trebuie să se destrame. Repetați cu cartofii rămași. Puteți pregăti cartofii până în acest moment cu câteva ore înainte.
Se toarnă 1/2 inch de ulei de arahide în tigaia mare și se încălzește la foc moderat.
Combinați pătrunjelul, usturoiul și coaja de lămâie într-un bol de servire și dați deoparte.
Când uleiul începe să fumeze, puneți cu grijă cartofii zdrobiți în ulei și gătiți pe ambele părți până când sunt crocante și bine rumenite, 8 până la 10 minute. Cu o lingură pliată, transferați pe prosoape de hârtie pentru a se scurge. Condimentează cu sare și piper.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mică la foc moderat.
Se adaugă usturoiul și se sotează până se rumenesc ușor. Cu o lingură pliată, transferați usturoiul în castron cu amestecul de pătrunjel-lămâie.
Când cartofii sunt gata, adăugați-i la amestecul de usturoi și aruncați ușor.
Serviți imediat. Salvați uleiul de usturoi rămas și folosiți-l pentru a îmbrăca o salată sau legume a doua zi.