Calamari la gratar cu glazura cu miere peste spanac ofilit cu cuscus cu capere
Calamari la grătar cu glazură cu miere peste spanac ofilit cu cușcuș cu capere este un aperitiv care servește 4. Pentru 4,11 USD per porție, această rețetă acoperă 34% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 442 de calorii, 26 g de proteine și 4 g de grăsimi. Mergeți la magazin și cumpărați vin de orez, ulei de măsline, piper lămâie și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Este perfect pentru 4 iulie. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 de minute. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără lactate și pescatariană. Vă este adus de Foodnetwork. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 79%, care este solid. Rețete similare sunt Carne de porc glazurată cu miere și verdeață ofilită, Somon glazurat miso cu spanac ofilit și Somon glazurat miso cu spanac ofilit.
Instrucțiuni
Pentru cușcușul cu capere: gătiți cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj, adăugând capere și oregano la începutul timpului de gătire.
Se adauga patrunjel si se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper negru chiar inainte de servire.
Ungeți o tigaie de grătar de pe aragaz sau o grătar cu spray de gătit și lăsați-o la foc mediu-mare pentru a se preîncălzi. Asezonați ambele părți ale calamarului cu sare și piper de lămâie.
Pune calamari pe tigaia incinsa si gateste 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Într-un castron mic, amestecați mierea și vinul de orez.
Ungeți amestecul peste ambele părți ale calamarului și gătiți încă 1 până la 2 minute pe fiecare parte, până când este fiert și opac.
Între timp, încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu.
Adăugați usturoiul și gătiți 1 minut.
Adăugați spanacul, acoperiți și fierbeți la abur 1 minut, până când spanacul se ofilește. Se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper negru. Tăiați calamarul în inele și serviți peste spanac ofilit.
Serviți cușcușul în lateral.
Vin recomandat: Vin Spumant, Trandafir Spumant
Antipastii pot fi asortati cu vin spumant si spumant rosé. Dacă serviți o selecție de aperitive, nu puteți greși cu acestea. Ambele sunt foarte prietenoase cu mâncarea și completează o varietate de arome. Famille Vincent Cremant de Bourgogne, cu un rating de 4 din 5 stele, pare o potrivire bună. Costă aproximativ 24 de dolari pe sticlă.
![Famile Vincent Cremant de Bourgogne]()
Famile Vincent Cremant de Bourgogne
Din strugurii Chardonnay, acest sclipitor aliează prospețimea, corpul și netezimea. Cremant Brut este uscat și oferă bule fine (1,5 Milioane/30 de minute – noi le-am numărat, dar nu trebuie să mă credeți pentru asta!), note de flori la nas, crocante și fructate la gust. Este un clasic excelent pentru toate ocaziile festive.