Caise Pavlova cu cremă de mușețel
Această rețetă fără gluten și vegetariană servește 4 și costă $2.17 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6g de proteine, 30g de grăsime, și un total de 731 calorii. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați smântână grea, zahăr de cofetărie, albușuri de ou și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 20%. Acest scor nu este atât de extraordinar. Încercați Plăcintă Cu Cremă De Lămâie-Mușețel, Căpșuni Cu Cremă De Mușețel, și Smântână Înghețată De Mușețel pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 450, apoi opriți-l. Între timp, tapetați o foaie de copt cu o căptușeală din silicon sau hârtie pergament.
Întindeți zahărul superfin pe o farfurie mică. Într-un castron mediu, bateți 2 albușuri până când sunt foarte spumoase. Folosind o perie de patiserie, periați o frunză de mentă cu o parte din albușul de ou, apoi dragați-o în zahărul superfin. Repetați cu frunzele de mentă rămase.
Transferați frunzele de mentă cu zahăr pe foaia de copt.
Puneți frunzele de mentă la cuptor și lăsați-le să se usuce aproximativ 40 de minute; frunzele nu trebuie să se coloreze, dar trebuie să fie fragile-uscate.
Se lasă să se răcească, apoi se transferă frunzele de mentă într-un robot de bucătărie și se macină într-o pulbere.
Transferați 3 linguri de pudră de mentă într-un castron mediu și amestecați zahărul granulat. Rezervați pudra de mentă rămasă într-un castron mic pentru a o folosi pentru stropire.
Preîncălziți cuptorul la 250 și tapetați 2 foi de copt cu hârtie pergament. Într-un castron, folosind un mixer electric, bateți restul de 2 albușuri la viteză medie până se spumează. Măriți viteza la mediu-mare și continuați să bateți albii până se formează vârfuri moi. Bateți zahărul de mentă, câte 1 lingură pe rând și bateți până când bezea este rigidă și lucioasă. Cerneti 3/4 cana din zaharul cofetarilor peste bezea, apoi impaturiti-o cu o spatula de cauciuc. Lingurați 2 linguri de bezea pe o foaie de copt și întindeți-o într-un oval de 4 inci, cu o grosime redusă de 1/3 inch. Repetați pentru a forma încă 9 bezea.
Coaceți bezeaua timp de aproximativ 12 minute sau până când sunt ferme și uscate. Opriți cuptorul, deschideți ușor ușa și lăsați bezeaua să se răcească în cuptor timp de 1 oră.
Preîncălziți cuptorul la 40
Pregătiți un castron mare cu apă cu gheață. Într-o cratiță cu apă clocotită, albiți caisele timp de 10 secunde, transferați-le imediat în apa cu gheață pentru a se răci. Curățați caisele, apoi înjumătățiți-le și lăsați-le.
Într-o tigaie mică, aruncați caisele cu mierea și chile. Prăjiți caisele timp de aproximativ 10 minute sau până când sunt moi, dar nu moale. Folosind o lingură cu fante, transferați caisele pe o farfurie pentru a se răci.
Bateți untul și apa în miere în tigaia de prăjire, apoi strecurați sosul într-un castron mic. Se amestecă vanilia.
Într-o cratiță mică, încălziți 1/2 cană de cremă până când apar bule în jurul marginii.
Scoateți tigaia de pe foc, adăugați pungile de ceai și lăsați să se absoarbă până se răcește. Aruncați pungile de ceai și răciți crema.
Transferați crema de mușețel într-un castron mediu.
Adăugați restul de 1/2 cană de smântână și 1 lingură de zahăr de cofetărie și bateți cu un mixer electric până când este ferm.
Așezați 1 bezea pe fiecare dintre cele 4 farfurii. Completați bezeaua cu o păpușă de frișcă de mușețel și 3 jumătăți de caise. Acoperiți caisele cu o altă bezea, mai multă frișcă și încă 3 jumătăți de caise. (Veți avea 2 bezea suplimentare în caz de rupere.)
Stropiți 2 lingurițe de sos de miere în jurul bezelelor, presărați cu restul de pudră de mentă și serviți imediat.