Caise cu sirop Amaretto (Albicocche Ripiene)
O porție conține 211 calorii, 2G de proteine, și 6g de grăsime. Această rețetă servește 6. Pentru $1.09 pe portie, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de amaretti, nuci de pin, zahăr și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 13%. Acest scor nu este atât de super. Încercați Caise Umplute Cu Brânză Amaretto, Caise Umplute Cu Brânză Amaretto, și Smochine sau caise umplute cu Mascarpone cu Amaretto pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Cojiți caisele cu un cojitor de legume, apoi înjumătățiți și gropiți. Se toacă fin 2 jumătăți și se lasă deoparte.
Încălziți untul într-o tigaie antiaderentă de 12 inci la foc mediu până când spuma dispare, apoi gătiți zahărul, amestecând constant, până se rumenesc. Se amestecă Amaretto (aveți grijă; siropul se va stropi) și se fierbe, amestecând, 2 minute.
Lucrând în 2 loturi, braconați jumătățile de caise în sirop la foc mic, rotind, până aproape fraged, 5 până la 10 minute pe lot. Folosind o lingură cu fante, transferați caisele, cu părțile goale în sus, pe un platou.
Adăugați amaretti sfărâmați în sirop și gătiți la foc mic, zdrobind fursecurile cu spatele unei linguri de lemn, până se topesc într-un pur grosier.
Se amestecă caisul tocat rezervat și se fierbe ușor, amestecând, până când siropul este maro intens și ușor îngroșat. Se răcește ușor siropul.
Lingurați siropul peste caise și presărați cu nuci de pin (dacă utilizați).
Se servește cald sau la temperatura camerei.
Caisele cu sirop Amaretto pot fi făcute cu 3 ore înainte și păstrate, acoperite slab, la temperatura camerei.