Buffalo Prime Rib cu glazură balsamică portocalie
Nevoie de o curs principal fără gluten, fără lactate și prietenos cu fodmap? Buffalo Prime Rib cu glazură balsamică portocalie ar putea fi o super rețetă de încercat. Această rețetă servește 8. O porție conține 1211 calorii, 54g de proteine, și 106g de grăsime. Pentru $ 8.73 pe portie, această rețetă acoperă 27% necesarul zilnic de vitamine și minerale. ziua valentin va fi și mai special cu această rețetă. Este adus la tine de Epicurious. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Un amestec de madeira, bulion de vită, apă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 25 de ore. Cu o lingură scor de 67%, acest fel de mâncare este destul de bun. Rețete similare includ Buffalo Prime Rib cu glazură balsamică portocalie, Friptură de somon cu glazură portocalie-balsamică, și Friptură de somon cu glazură portocalie-balsamică.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 450 F.
Dacă folosiți carne de vită, tăiați toate, cu excepția unui strat subțire de grăsime din friptură. Condimentează generos bivolul sau carnea de vită cu sare și piper. Prăjiți bivoli, cu partea grasă în sus, pe raft în V într-o tigaie de prăjire ignifugă de 17 x 12 x 2 inci în mijlocul cuptorului 15 minute (utilizați o tigaie de prăjire ignifugă de 13 x 9 x 2 inci pentru carne de vită, care este mai înaltă și mai îngustă decât bivolul).
Reduceți temperatura cuptorului la 350 F și adăugați 1/2 cană de apă în tigaia de prăjire, apoi continuați să prăjiți carnea încă 30 de minute.
Periați carnea cu o parte din glazură și adăugați 1/2 cană de apă în tigaie, apoi continuați să prăjiți, periați cu glazură și adăugați 1/2 cană de apă în tigaie la fiecare 15 minute, până când termometrul introdus în centrul fripturii (nu atingeți osul) înregistrează 125 f, 2 până la 2 1/4 ore mai mult (115 F pentru carne de vită, 1 3/4 până la 2 ore mai mult).
Transferați carnea într-un platou mare și lăsați să stea, neacoperit, 25 de minute. (Carnea va continua să se gătească așa cum este, ajungând la aproximativ 135 de litri F pentru bivolul mediu-rar sau 130 de litri F pentru carnea de vită medie-rară.)
Dacă folosiți buffalo, puneți tigaia peste 2 arzătoare, apoi adăugați vin roșu și Madeira și degelați tigaia fierbând la foc moderat, amestecând și răzuind bucăți maro, 2 minute.
Adăugați bulion și fierbeți până se reduce la aproximativ 1 1/2 căni, aproximativ 3 minute. (Dacă folosiți carne de vită, turnați sucurile de tigaie într-un ulcior de separare a grăsimilor de 1 litru sau o măsură de sticlă și îndepărtați grăsimea, apoi turnați sucurile înapoi în tigaie. Se întinde tigaia de prăjire pe 2 arzătoare și se degajează tigaia fierbând sucuri la foc moderat, amestecând și răzuind bucăți maro, până se reduce la aproximativ 2/3 cană, aproximativ 8 minute.
Adăugați vin roșu și Madeira și fierbeți până se reduce la aproximativ 2/3 cană, 3 până la 4 minute.
Adăugați bulion și fierbeți până se reduce la aproximativ 2 căni, aproximativ 6 minute.)
Se amestecă orice sucuri de bivol sau carne de vită acumulate pe platou și se condimentează jus cu sare, dacă este necesar.
Se toarnă jus printr-o sită cu ochiuri fine într-o barcă cu sos și se menține cald, acoperit.
Tăiați friptura și serviți cu jus.