Budincă de pâine Panettone cu sos de portocale condimentat
Budinca de pâine Panettone cu sos de portocale condimentat ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă servește 6. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 650 calorii, 6g de proteine, și 51G de grăsime pe porție. Pentru $1.57 pe portie, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați nucșoară, smântână grea, extract de vanillan și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este adus la tine de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 14%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Budincă de pâine Panettone cu sos Amaretto, Budincă De Pâine Panettone, și Budincă De Pâine Panettone.
Instrucțiuni
Aranjați cuburile de pâine panettone pentru a se potrivi compact într-o caserolă de 2 litri cu unt. Nu comprimați prea strâns; puneți deoparte resturile de cuburi de pâine.
Bateți împreună 3 ouă și 1/2 cană de zahăr până când zahărul este dizolvat și amestecul devine de culoare galben deschis.
Se toarnă smântâna, vanilia și 1 lingură de lichior de portocale; bateți pentru a combina. Se amestecă 1 vârf de sare, 1/8 linguriță de nucșoară, coaja de lămâie și coaja de portocală.
Se toarnă acest amestec peste cuburile de panettone din caserolă. Acoperiți și dați la frigider timp de 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 350 grade F (175 grade C).
Scoateți pâinea din frigider, descoperiți și punctați partea superioară a budincii de pâine cu 2 1/2 linguri de unt și presărați cu 2 linguri de zahăr alb.
Setați caserola într-o tigaie superficială, care are un diametru de 2 până la 3 inci mai mare decât caserola. Așezați aceste tigăi pe raftul central al cuptorului preîncălzit.
Se toarnă apă fierbinte în tigaia exterioară, până când ajunge la o adâncime de 1 inch în jurul caserolei, creând o baie de apă.
Coaceți budinca în baia de apă până când este complet setată și un cuțit introdus în centrul budincii iese curat, 1 până la 1 1/4 ore. Baia de apă va ajuta budinca să gătească uniform și să mențină o textură ușoară. Scoateți cu grijă budinca din Baia de apă și răciți cel puțin 15 minute înainte de servire.
Chiar înainte de servire, faceți sosul topind 1/2 cană de unt într-o cratiță la foc mic. Se amestecă 1 cană zahăr, 1/4 cană lichior de portocale, 3 linguri apă, 1/8 linguriță nucșoară și 1/8 linguriță sare. Se amestecă și se încălzește la foc mediu până când zahărul este complet dizolvat și lichidul este încălzit.
Într-un bol mic de amestecare, bateți 1 ou până când este bine bătut. În timp ce bateți oul, turnați încet 2 linguri din amestecul fierbinte în vasul cu oul. Apoi, în timp ce amestecați energic amestecul, turnați încet amestecul de ou încălzit înapoi în sos.
Puneți cratița înapoi la foc mic, amestecând ușor sosul și ridicând temperatura încet la mediu. Continuați să amestecați până când sosul ajunge aproape la foc mic, reducând căldura după cum este necesar dacă amestecul amenință să fiarbă. Continuați să amestecați până când sosul se îngroașă, 1 până la 2 minute. Lingurați peste budinca de pâine și serviți imediat.