Budincă de orez cu fistic, stafide și șofran
Budinca de orez cu fistic, stafide și șofran ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă face 6 porții cu 547 calorii, 14g de proteine, și 20g de grăsime fiecare. Pentru $1.08 pe portie, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 75 ore. Un amestec de ghee, fire de șofran, orez de iasomie și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de aromată. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 51%. Acest scor este bun. Încercați Orez indian de șofran dulce cu stafide și fistic, Budincă de orez cu șofran cu afine, migdale și fistic, și Orez șofran cu stafide aurii și nuci de pin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Fierbeți laptele cu orez, zahăr, cardamom și șofran într - o oală grea de 7 până la 8 litri, amestecând des, până se reduce la jumătate, 45 până la 50 de minute. Aruncați cardamomul.
Încălziți ghee într-o tigaie grea la foc moderat până se topește, apoi gătiți fisticul și stafidele, amestecând, până când nucile se rumenesc ușor, aproximativ 2 minute. Se amestecă jumătate din amestecul de fistic în payasam și se presară restul deasupra.
Serviți payasam cald sau răcit.* Puteți face payasam, fără amestec de fistic, cu 1 zi înainte și rece, acoperit. Gatiti amestecul de nuci chiar inainte de servire.