Brunch de duminică: ouă inspirate de Brik
Brunch de duminică: ouăle inspirate de Brik sunt un fără gluten felul principal. O porție conține 820 calorii, 85g de proteine, și 41G de grăsime. Această rețetă servește 3. Pentru $ 4.33 pe portie, această rețetă acoperă 56% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de ouă, ulei de măsline, semințe de chimen și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 86%. Acest scor este extraordinar. Încercați Ouă De Brunch De Duminică, Brunch De Duminică: Ouă Fellini, și Brunch de duminică: ouă verzi și șuncă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Prăjiți semințele de chimen și jumătate din semințele de chimen într-o tigaie mică până se rumenesc și parfumate, aproximativ 3 minute la foc mediu.
Puneți-le într-un blender împreună cu ardeiul roșu, 2 linguri de ulei de măsline, suc de lămâie (nu am avut niciunul și am folosit 1/2 lingură de oțet de vin roșu) și usturoi și piure până se omogenizează.
Adăugați sambal olek sau cayenne după gust și condimentați cu sare și piper. (Nu am avut sambal olek și am folosit în schimb 1/4 linguriță cayenne, 1/4 linguriță sare și 1/4 linguriță piper. Acest lucru a fost plăcut picant, dar nu ochi-udare.)
Puneți cartofii în cratiță cu apă rece pentru a acoperi. Se condimentează cu sare, se aduce la foc mic și se gătește până se înmoaie când este străpuns cu un cuțit ascuțit, aproximativ 10 minute.
Scurgeți, lăsați să se răcească și tăiați cubulețe (puteți face acest lucru cu până la 2 zile înainte).
Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare și grea la foc mediu.
Adăugați cartofii, chimenul rămas și turmericul (am folosit doar 1/4 linguriță de turmeric) și gătiți până când cartofii încep să se rumenească, aproximativ 10 minute. Condimentează cu sare și piper după gust. Împingeți cartofii la marginea tigaiei și reduceți căldura la minim. Crăpați ouăle în tigaie, distanțând uniform.
Presărați feta peste ouă și stropiți cu harissa. Acoperiți și gătiți până când albușurile sunt setate, dar gălbenușurile sunt moi, aproximativ 5 minute.
Între timp, periați pâinea plată cu ulei de măsline și încălziți-o pe grătar până se încălzește, întorcându-se o dată. Puneți câte o pâine plată pe fiecare dintre cele 4 farfurii. Se acoperă cu ouă și cartofi, se presară coriandru și se servește.