Banane Flambe
Această rețetă face 6 porții cu 214 calorii, 1g de proteine, și 5g de grăsime fiecare. Dacă $ 2.09 pe portie falls în bugetul dvs., banane Flambe ar putea fi un extraordinar fără gluten, FODMAP prietenos și vegetarian rețetă pentru a încerca. 3 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați zahăr brun, rom, unt și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 17 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 15%. Acest scor nu este atât de spectaculos. Rețete similare includ Banane Foster (bananas flambul inox), Banane din Caraibe Flamburi cu caș de ananas peste iaurt congelat, și Tartelette Flambe.
Instrucțiuni
Topiți untul cu zahărul, coaja de portocală și fasolea de vanilie într-o tigaie mare la foc mediu. Gatiti, amestecand, pana cand zaharul se caramelizeaza, aproximativ 5 minute.
Se ia de pe foc și se amestecă lichiorul, sucul de portocale și un vârf de sare.
Întoarceți tigaia la foc mediu, adăugați bananele, tăiate în jos și gătiți până când sunt glazurate și aurii, 1 până la 2 minute.
Se scoate de pe foc și se împarte între boluri.
Adăugați romul în tigaie și reveniți la foc mediu. Încălziți câteva secunde fără a agita, apoi înclinați cu grijă tigaia, astfel încât romul să se aprindă (dacă folosiți o sobă electrică, țineți un chibrit aprins lângă sos pentru a-l aprinde). Puneți sosul în flăcări peste banane.
Garnisiți cu frișcă și coaja de portocală glazurată.
Fotografie de Marcus Nilsson