Baclava de nuc și fistic
Nuc și fistic Baklava ar putea fi doar middl Est rețeta pe care o căutați. Această rețetă face 32 de porții cu 844 calorii, 18g de proteine, și 32g de grăsime fiecare. Pentru $2.81 pe portie, această rețetă acoperă 24% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Dacă aveți la îndemână fistic natural, unt, nuci și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Doar câțiva oameni i-au plăcut foarte mult acest desert. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 57%. Acest scor este bun. Încercați Baclava De Fistic Și Nuc Cu Rubarbă Și Trandafiri Încântă, Baclava Cu Fistic, și Ziua 12: Baclava Cu Fistic pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați toate ingredientele și 1 cană de apă într-o cratiță medie grea. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare, amestecând până se dizolvă zahărul. Reduceți căldura la mediu și fierbeți până când siropul se reduce la 2 căni generoase, aproximativ 15 minute.
Se transferă în castron și se răcește complet. Faceți înainte: se poate face cu 1 zi înainte. Acoperiți și răciți.
Poziția 1 rackin treimea superioară și 1 rack în treimea inferioară a cuptorului și preîncălziți la 350 F.
Întindeți nucile pe o foaie mare de copt cu margini.
Întindeți fisticul pe o altă foaie mare de copt cu margini.
Puneți nucile în cuptor și prăjiți 5 minute. Nuci reci.
Transferați piulițele în procesor.
Adăugați 3/4 cană zahăr, coaja de lămâie și scorțișoară măcinată. Folosind viraje pornite / oprite, amestecați până când nucile sunt măcinate până la textura medie-fină.
Transferați amestecul de nuci într-un castron mare; se amestecă merele uscate.
Așezați stiva de foi phyllo pe suprafața de lucru; acoperiți cu folie de plastic, apoi prosop de bucătărie umed.
Periați tigaia metalică de 13 x 9 x 2 inci cu puțin unt topit. Aranjați 1 foaie de filo în tigaie cu jumătate de foaie de filo atârnată pe 1 latură lungă.
Ungeți phyllo în tigaie cu puțin unt topit. Îndoiți consola pentru a face două straturi de 12 x 8 1/2 inch.
Ungeți cu puțin unt topit. Repetați stivuirea și untul cu încă 4 foi de filo, făcând 10 straturi în total.
Întindeți 1/3 din amestecul de nuci (2 căni generoase) peste phyllo în tigaie până la 1/2 inch de margine. Repetați stratificarea de încă 2 ori cu 5 foi de filo și 1/3 din amestecul de nuci rămas de fiecare dată. Sus cu încă 5 foi filo pliate. Folosind un cuțit ascuțit, tăiați straturile filo superioare pe lungime (nu tăiați până la fundul tigaiei) pentru a face 4 benzi, apoi tăiați filo transversal pentru a face 16 dreptunghiuri.
Coaceți până când phyllo este auriu, aproximativ 45 de minute.
Lingurați treptat siropul rece peste baklava fierbinte. Se răcește la temperatura camerei. Faceți înainte: se poate face cu 1 zi înainte. Acoperiți; lăsați să stea la temperatura camerei.
Tăiați fiecare dreptunghi baklava transversal în jumătate pentru un total de 32 de bucăți.
Transferați baklava în platou și serviți.