Apple și Caramel în vârstă Gouda Crostata
Această rețetă face 8 porții cu 902 calorii, 16g de proteine, și 38g de grăsime fiecare. Pentru $3.27 pe portie, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mulți oameni au făcut această rețetă, iar 128 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți Gouda îmbătrânită, zahăr granulat, ou și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 3 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 48%. Acest scor este solid. Încercați Crostata de mere cu sos de Caramel, Crostata de mere cu sos de Caramel condimentat, și Sparanghel Sotat Cu Brânză Gouda Îmbătrânită pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Faceți aluatul: pulsați făina, făina de porumb și zahărul în vasul procesorului de câteva ori pentru a combina.
Adăugați Gouda rasă prin tubul de alimentare, continuând să pulsați, apoi aruncați bucățile de unt prin tubul de alimentare, pulsând până când amestecul seamănă cu firimiturile de mărimea mazării. Adăugați încet 2 linguri de apă în timp ce continuați să pulsați de câteva ori, apoi adăugați mai multă apă dacă este necesar; opriți-vă când aluatul începe să se unească.
Puneți zahărul într-o cratiță medie de cupru sau oțel inoxidabil greu și puneți-l la foc mediu.
Se toarnă smântâna și siropul de porumb într-o cratiță mică și se pune la foc mediu-mic.
Pe măsură ce zahărul se încălzește, veți vedea că începe să se topească în jurul marginilor și apoi devine de culoare aurie, în 2 până la 3 minute. Folosind o lingură de lemn sau o spatulă de silicon rezistentă la căldură, împingeți ușor zahărul pe o parte. Veți vedea caramelul lichid mișcându-se încet de sub zahărul granular. Începeți foarte încet să mutați zahărul în caramelul lichid. Nu vă grăbiți acest proces - dacă caramelul începe să pară granulat, încorporați zahărul prea repede. Dacă caramelul începe să fumeze sau să se întunece foarte mult, scoateți tigaia de pe foc până când fumatul dispare sau reduceți focul.
Între timp, urmăriți crema: doriți să fiarbă când zahărul ajunge la stadiul de caramel lichid, așa că reglați timpul în consecință ridicând sau scăzând focul sub cremă (dacă crema fierbe prea devreme, scoateți-l de pe foc).
Când zahărul s - a topit complet și are o culoare chihlimbar închis, scoateți-l de pe foc și turnați crema-va bule substanțial. Când caramelul s-a așezat, amestecați ingredientele împreună până se omogenizează.
Adăugați untul și sarea și amestecați până se omogenizează, aproximativ 30 de secunde.
Se toarnă caramelul fierbinte într-un borcan sau recipient rezistent la căldură și se lasă să se răcească complet.
Sosul de caramel poate fi păstrat, acoperit, la frigider până la 4 săptămâni. Aduceți la temperatura camerei sau reîncălziți ușor înainte de servire.
Faceți plăcinta: tapetați o foaie de copt de 13 pe 18 pe 1 inch cu pergament sau o căptușeală din silicon.
Amestecați feliile de mere cu zahărul brun într-un castron mediu.
Scoateți un disc de aluat din frigider și așezați-l pe o suprafață răcoroasă cu făină. Folosind un sucitor, rulați aluatul într-un cerc de 13 inci: începeți din centrul aluatului și rulați spre exterior, rotind aluatul la 2 până la 3 inci după fiecare rolă—acest lucru va ajuta la crearea unui cerc adevărat. După fiecare patru până la cinci rulouri, treceți o spatulă mare offset sub aluat pentru a o elibera de pe suprafața de lucru.
Adăugați puțină făină la suprafață, sucitor și/sau aluat dacă aluatul se lipeste sau devine dificil de rulat.
Transferați aluatul pe foaia de copt căptușită și dați-l la frigider timp de 15 minute.
Poziționați un raft în centrul cuptorului și încălziți cuptorul la 325 F. Aranjați merele pe aluat, lăsând o margine de 2 inci în jur: suprapuneți feliile de mere în timp ce le aranjați în cercuri concentrice, lucrând din exterior până ajungeți în centru.
Stropiți sosul de caramel peste mere.
Ridicați o parte a aluatului peste mere și apăsați-o în jos peste fructe, făcând 5 sau 6 pliuri mari. Apoi continuați în jurul crostatei, apăsând pliurile astfel încât să adere. Dați la frigider crostata până când crusta este rece și fermă la atingere, aproximativ 15 minute.
Folosind o perie de patiserie, periați marginile aluatului cu oul bătut.
Presărați floarea de sel peste fructe.
Coaceți timp de 45 până la 55 de minute sau până când crusta este aurie.
Lăsați crostata să se răcească complet pe foaia de copt, apoi, folosind o spatulă offset, transferați pe un platou de servire.
Crostata poate fi păstrată, acoperită, la temperatura camerei până la 2 zile.