Alton ' s T-zi sos
Alton ' s T-zi sos este un fără lactate rețetă cu 4 porții. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 52G de proteine, 38g de grăsime, și un total de 712 calorii. Pentru $3.33 pe portie, această rețetă acoperă 29% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați aripi de curcan, pătrunjel, morcov și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. 12 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Funcționează bine ca un sos destul de scump. Este adus la tine de Epicurious. Cu o lingură scor de 84%, acest fel de mâncare este uimitor. Rețete similare includ Un Brunch pentru Alton, Biscuiții lui Alton Brown, și Cookie-urile masticabile ale lui Alton Brown.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 450 buc. F. aruncați aripile și uleiul într-un castron mare pentru a acoperi; transferați în tigaie mare. Prăjiți 45 de minute. Întoarceți aripile; prăjiți până se rumenesc, aproximativ 20 de minute.
Adăugați 1 cană de apă în tigaie și continuați să prăjiți aripile cu 10 minute mai mult.
Transferați aripile cu lichid într-o oală mare, răzuind în orice bucăți rumenite din tigaia de prăjire.
Adăugați restul de 10 căni de apă, ceapă, țelină, morcov și ierburi în oală. Aduceți la fierbere. Reduceți căldura la mediu-scăzut și fierbeți la foc mic până când se reduce la 5 căni de stoc, aproximativ 3 1/2 ore. Tulpina prin sită set peste castron mare de sticlă. Apăsați pe solide în sită pentru a elibera cât mai mult stoc posibil. Se răcește 30 de minute, apoi se dă la frigider peste noapte. (Stocul se poate face cu 3 zile înainte. Acoperiți și păstrați la frigider.)
Transferați "capacul" de grăsime de pe suprafața stocului răcit într-un castron mic. Grăsime uscată cu prosoape de hârtie. Folosind mâinile, rupeți grăsimea în bucăți. Măsurați 5 linguri de grăsime și transferați într-un alt castron; adăugați făină și amestecați pentru a forma pastă netedă. Se da la frigider schmaltz mani nr.
Rulați în bile de 1/2 inch. (Se poate face cu 2 zile înainte. Se acoperă schmaltz mani și se depozitează separat și se dă la frigider.)
Turnați sucurile de tigaie din tigaia de prăjire a curcanului în separatorul de grăsime sau în ceașca mare de măsurare; scoateți grăsimea dacă utilizați ceașca de măsurare.
Așezați tigaia peste 2 arzătoare.
Adăugați vin și fierbeți 1 minut, răzuind bucățile rumenite.
Se toarnă vinul cu biți în cratiță mare mare.
Turnați sucuri de tigaie din separatorul de grăsimi, lăsând grăsime în urmă sau adăugați sucuri de tigaie degresate din cupa de măsurare.
Adăugați ierburi și stoc în aceeași cratiță. Aduceți la fierbere.
Bateti in schmaltz mani bile 1 la un moment dat (sau pasta de lingurite), gatind sosul scurt dupa fiecare cateva adaugari pentru a judeca consistenta si fierberea sosului pana cand se reduce la 4 cani si suficient de gros pentru a acoperi lingura, amestecand des, aproximativ 6 minute. Condimentați sosul după gust cu sare și piper.