Acasa
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați acasă. Această rețetă face 4 porții cu 850 calorii, 29G de proteine, și 42G de grăsime fiecare. Pentru $2.41 pe portie, această rețetă acoperă 24% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Norecipes are 4 fani. Un amestec de sare kosher, lapte de cocos, garam masala și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma iaurtul simplu, puteți urma acest fel principal cu Iaurt Congelat De Piersici Sănătos De 5 Minute ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 58%. Acest scor este destul de bun. Încercați "Casa Dulce Casa" Turtă Dulce Cottage, Acasă Smooth Acasă, și Cartofi prăjiți acasă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Înmuiați orezul în apă timp de cel puțin 2 ore.Spălați puiul și uscați-l bine cu prosoape de hârtie.
Îndepărtați orice exces de grăsime sau piele, apoi faceți marinada combinând iaurtul, garam masala, coriandrul, scorțișoara, ghimbirul de usturoi, sarea și piperul într-un castron. Înveliți bine puiul cu marinada, acoperiți și dați-l la frigider timp de cel puțin 2 ore.
Încălziți o tigaie la foc mediu și adăugați un strop generos de ulei. Prăjiți ceapa și ghimbirul împreună cu un vârf generos de sare până când ceapa abia începe să se rumenească.
Adăugați ardeii iute și nuca de cocos și continuați să prăjiți amestecând constant până când întregul amestec devine un maro auriu frumos. Gustați și adăugați sare suplimentară după gust.
Transferați într-un castron, răzuind cât mai mult din tigaie.
Încălziți 3 qts de apă împreună cu sarea, scorțișoara, cardamomul, cuișoarele și frunza de dafin până când apa fierbe și a căpătat o culoare maro din condimente.
Scurgeți orezul înmuiat și adăugați-l în apa clocotită. Acoperiți cu un capac și gătiți timp de 5 minute, amestecând o dată.
Scurgeți orezul și alegeți condimentele.
Încălziți o tigaie cu sos mediu, suficient de mare pentru a se potrivi cu tot puiul într-un singur strat la foc mediu.
Adăugați un strop de ulei și prăjiți puiul până se rumenesc pe o parte (6 până la 7 minute). Întoarceți și rumeniți cealaltă parte.
Transferați puiul pe o farfurie și scurgeți orice exces de ulei.
Adăugați jumătate de orez în tigaia în care ați prăjit puiul, apoi întindeți amestecul de nucă de cocos/ceapă peste orez. Acoperiți cu restul de orez și turnați laptele de cocos peste orez. Se acoperă cu puiul și orice sucuri colectate, se acoperă oala cu un capac și se pune la foc mediu. Odată ce auziți laptele de cocos fierbând, reduceți focul la mediu scăzut și mențineți un foc mic. Nu scoateți capacul în timp ce gătiți, deoarece căldura prinsă este necesară pentru a găti puiul. Se fierbe timp de aproximativ 20 de minute sau până când nu există lichid left.To serviți, așezați orezul asigurându-vă că obțineți straturile de mijloc și de jos și deasupra cu o bucată de pui. Finalizați cu un strop de busuioc thailandez și serviți cu chutney sau sambal.