50% Pâine Sandwich Din Grâu Integral
Pentru $1.28 pe portie, această rețetă acoperă 39% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 2. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 24g de proteine, 20g de grăsime, și un total de 704 calorii. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați miere, ulei vegetal, apă și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 82%. Acest scor este excelent. Încercați Pâine Sandwich Din Grâu Integral 100% , Pâine Sandwich Din Grâu Integral, și pâine sandwich cu grâu de ovăz pentru rețete similare.
Instrucțiuni
În bolul mixerului de stand prevăzut cu accesoriu pentru tel, amestecați împreună apă, miere, făină integrală de grâu și 1/2 linguriță drojdie până când este foarte netedă, aproximativ 3 minute.
Într-un castron mediu, amestecați împreună făina "mai bine pentru pâine", laptele praf și drojdia rămasă de 3/4 linguriță.
Presărați amestecul peste amestecul de făină de grâu integral (burete) în vasul mixerului pentru a forma pătură deasupra buretelui. Acoperiți bine vasul cu folie de plastic și lăsați să stea cel puțin 1 oră, de preferință până la 4 ore. (Starterul poate fi făcut înainte și refrigerat, bine acoperit cu folie de plastic, peste noapte. Nu este nevoie să aduceți starterul la temperatura camerei înainte de a continua.)
Atașați cârligul de aluat pentru a sta mixerul și amestecați starterul la scăzut (#2 pe ajutorul bucătăriei) până când se formează aluat dur, aproximativ 1 minut. Răsturnați părțile laterale ale bolului, apoi acoperiți bine cu folie de plastic și lăsați aluatul să se odihnească 20 de minute.
Adăugați ulei vegetal și amestecați la foc mic până se încorporează, aproximativ 30 de secunde.
Adăugați sare și amestecați la minim până când aluatul este neted, suficient de lipicios pentru a se agăța de degete și se îndepărtează complet de castron, aproximativ 7 minute. Dacă aluatul nu este lipicios, folosind sticla de pulverizare, pulverizați cu cantitate mică de apă și frământați scurt cu mâna până când este lipicios.
Folosind ulei vegetal sau spray antiaderent cu ulei vegetal, ulei ușor bol de 3 litri sau mai mare (sau recipient pentru creșterea aluatului).
Transferați aluatul în castron și ungeți ușor sau pulverizați deasupra aluatului. Folosind bandă, marcați în afara bolului până la aproximativ dublul înălțimii curente a aluatului. Acoperiți bine recipientul cu folie de plastic și lăsați aluatul să crească într-un loc cald (75 buc.F până la 80 buc. F, Vezi notele bucătarului) până la dublarea dimensiunii, 1 până la 1 1/2 ore.
Folosind răzuitor de aluat uns sau spatulă, transferați aluatul pe suprafața de lucru ușor unsă.
Întindeți ușor fundul aluatului și pliați până la centru, apoi repetați cu partea stângă, partea dreaptă și partea superioară. Pachetul rotund de aluat se transferă apoi în castron, cu partea netedă în sus și ușor cu ulei sau spray deasupra aluatului. Folosind bandă, marcați în afara bolului până la aproximativ dublul înălțimii curente a aluatului. Acoperiți bine vasul cu folie de plastic și lăsați aluatul să crească într-un loc cald până la dublarea dimensiunii și depresiunea se menține atunci când este apăsat ușor cu vârful degetului, aproximativ 1 oră.
Transferați aluatul, cu partea netedă în jos, pe suprafața de lucru ușor făinată și apăsați ușor pentru a aplatiza la o grosime de aproximativ 1/2 inch. (Aluatul va fi în continuare ușor lipicios, dar folosiți doar atâta făină pe suprafața de lucru cât este absolut necesar pentru a preveni lipirea.) Acoperiți ușor foaia de folie de plastic cu ulei vegetal sau spray antiaderent cu ulei vegetal. Acoperiți aluatul cu folie de plastic unsă și lăsați să se odihnească 20 de minute.
Acoperiți ușor tigaia cu ulei vegetal sau spray antiaderent cu ulei vegetal. Folosind vârful degetelor, gropiți aluatul peste tot pentru a elimina bulele de aer, apoi formați în dreptunghi aproximativ de două ori dimensiunea tăvii de pâine. Îndoiți partea dreaptă a dreptunghiului până la Centrul trecut, apoi pliați partea stângă pentru a întâlni partea dreaptă.
Rulați marginea superioară a aluatului, folosind degetele mari pentru a împinge aluatul în jos și departe de dvs. Continuați să rulați până ajungeți în partea de jos, apoi folosiți degetele mari pentru a apăsa și sigila marginea de jos.
Transferați aluatul în tigaia pregătită (aluatul trebuie să umple tigaia la 1/2 inch de sus). Acoperiți ușor foaia de folie de plastic cu ulei vegetal sau spray antiaderent cu ulei vegetal și acoperiți ușor tigaia cu folie unsă.
Lăsați aluatul să crească într-un loc cald până când cel mai înalt punct este la aproximativ 1 1/2 inci deasupra laturilor tigaiei și depresiunea se umple foarte încet când este apăsat ușor cu vârful degetului, aproximativ 1 oră. Folosind un aparat de ras sau un cuțit subțire ascuțit, faceți o tăietură lungă de 1/2 inch de-a lungul vârfului pâinii.
În timp ce aluatul crește, poziționați raftul lângă fundul cuptorului și deasupra cu piatră de copt sau foaie de copt grea. Setați tava din fontă căptușită cu folie de aluminiu sau tava de copt cu margini grele pe podeaua cuptorului și preîncălziți cuptorul la 450 F pentru 1 oră.
Folosind sticla de pulverizare, pulverizați partea superioară a aluatului cu apă. Transferați rapid pâinea pe piatra de copt fierbinte (vezi notele bucătarului) și adăugați 1/2 cană cuburi de gheață la tigaie dedesubt.
Coaceți pâinea, tigaia rotativă la 180 de grade la jumătatea drumului, până când partea de sus este maro aurie și frigăruia introdusă în mijloc iese curată (termometrul de citire instantanee introdus în centru va înregistra aproximativ 205 km f), 40 până la 50 de minute.
Transferați pâinea din tigaie în raft pentru a se răci complet.
Se servește cald sau la temperatura camerei.
* Aluatul crește cel mai bine în jurul valorii de 75 la 80 la 80. Dacă casa dvs. este pe partea rece, puteți seta un recipient cu apă de la robinet foarte fierbinte lângă aluatul în creștere și puteți acoperi aluatul și apa fierbinte cu un recipient sau castron mare de plastic—va trebui să reîncălziți apa la fiecare 30 până la 40 de minute. Alternativ, puteți pune aluatul (și recipientul mic cu apă foarte fierbinte) într-un cuptor cu microunde (nu este pornit!) sau un cuptor standard fără lumină pilot, dar cu lumina cuptorului aprinsă pentru a oferi căldură blândă. •Dacă doriți să faceți această pâine pe o perioadă de 2 zile, o puteți refrigera peste noapte după prima creștere. După ce și-a dublat dimensiunea (prima creștere), apăsați ușor aluatul în vas, apoi acoperiți cu folie de plastic care a fost ușor acoperită cu ulei vegetal sau spray antiaderent cu ulei vegetal și refrigerați. A doua zi, aduceți aluatul la temperatura camerei cu cel puțin 1 oră înainte de a modela și coace pâinea. Rețineți că timpul petrecut în frigider înlocuiește a doua creștere, astfel încât nu este nevoie de o a doua creștere.* Pentru o textură adecvată, este important ca pâinea să primească o explozie de căldură imediat ce intră în cuptor. Din acest motiv, cuptorul trebuie preîncălzit timp de o oră întreagă și este important să nu lăsați prea multă căldură să scape atunci când puneți pâinea. Când transferați aluatul în cuptor pentru a coace, asigurați-vă că închideți rapid ușa.
făină: 100% apă: 70,6% drojdie: 0,8% sare: 1,8% ulei: 5,5%