Usturoi prăjit și coaste de ierburi
Roasted Garlic & Herb Prime Rib durează aproximativ 3 ore și 30 de minute de la început până la sfârșit. Pentru 4,96 USD per porție, primești un fel principal care servește 12. Vă uitați la cifra? Această rețetă fără gluten și primară are 721 de calorii, 32 g de proteine și 64 g de grăsime per porție. Va fi un succes la evenimentul tău de Ziua Îndrăgostiților. Un amestec de sare, bulb de usturoi, rozmarin și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 1 persoană a considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Vă este adus de Taste of Home. Ținând cont de toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 50%, care este solid. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete asemănătoare: Costă primă cu crustă de usturoi și ierburi, Coastă primă prăjită cu ierburi și Coastă primă prăjită cu ierburi.
Instrucțiuni
Îndepărtați pielea exterioară de hârtie de usturoi (nu curățați și nu separați cățeii).
Tăiați vârful bulbului de usturoi.
Ungeți cu 1/4 linguriță de ulei. Înfășurați bulbul de usturoi în folie rezistentă.
Coaceți la 425° timp de 30-35 de minute sau până se înmoaie. Se răcește timp de 10-15 minute.
Stoarceți usturoiul înmuiat într-un castron mic; se amestecă ceapa, ierburile, praful de ceapă, sare și piper.
Adăugați vinul și uleiul rămas.
Puneți friptura cu partea de grăsime în sus într-o tavă de prăjire mică.
Tăiați fâșii în friptură; puneți amestecul de usturoi în fâșii. Frecați amestecul de usturoi rămas peste friptură.
Turnați bulion de vită în fundul tigaii.
Coaceți, descoperit, la 450° timp de 15 minute. Reduceți căldura la 325°; Se coace cu 2-1/4 până la 2-3/4 ore mai mult sau până când carnea ajunge la starea de fierbere dorită (pentru mediu-rar, un termometru ar trebui să indice 145°; mediu, 160°; bine făcută, 170°).
Între timp, într-un castron mic, combinați ingredientele pentru sos. Se acopera si se da la rece pana la servire.
Scoateți friptura pe un platou de servire și păstrați-l la cald; se lasa sa stea 15 minute inainte de a taia felii.
Vin recomandat: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Prime Rib poate fi asociat cu Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon. Carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, bucățile mai slabe de carne de vită se potrivesc bine cu roșii ușoare sau mijlocii, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce bucățile mai grase pot face față unui roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Un vin pe care l-ați putea încerca este Williams Selyem Russian River Valley Pinot Noir. Are 4,9 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 110 de dolari.
![Williams Selyem Russian River Valley Pinot Noir]()
Williams Selyem Russian River Valley Pinot Noir
Cireșe roșie, confituri de căpșuni și arome de petale de trandafir decolorate par să cânte în topul registrelor din această ofertă ademenitoare. Indicii de rădăcină de sfeclă, ierburi uscate și condimente de lemn oferă câteva note de bas pentru a completa această minunată suită orchestrală. Cu aer, aromele se intensifică cu note de cireș Morello. Gustul este foarte dens la intrare, cu o puternică strigă de mineralitate până la final. Taninurile au granulație extrem de fine și amintesc de ceaiul de Ceylon. Pinot Noir din Russian River Valley din 2015 este un clasic și evidențiază eleganța și puterea unei regiuni cu adevărat în creștere.