Tort Irlandez Cu Bombă Auto
Irlandez masina bomba tort ar putea fi doar desert pe care il cautati. Această rețetă servește 8. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 5g de proteine, 37g de grăsime, și un total de 824 calorii. Pentru $2.03 pe portie, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Ziua Sf. patrick. Doar câțiva oameni i-au plăcut foarte mult acest fel de mâncare European. Un amestec de lichior de cremă irlandeză, sare, bere irlandeză și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este adus la tine de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 10 minute. Cu o lingură scor de 15%, acest fel de mâncare nu este atât de uimitor. Rețete similare sunt Cupcakes Cu Bombă Irlandeză, Cupcakes Cu Bombă Irlandeză, și Irish Car Bomb Brownies.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 grade F (175 grade C). Ungeți și făinați 2 tigăi de tort de 9 inci.
Așezați amestecul de tort într-un bol mare de amestecare.
Se toarnă apa într-o măsură de 2 cani și se adaugă suficient whisky irlandez pentru a totaliza 1 1/3 cană de lichid (aproximativ 10 1/2 linguri). Rezervați whisky rămas. Bateți amestecul de whisky și apă, uleiul vegetal și ouăle cu un mixer electric la viteză mică doar până când amestecul de tort este umezit; creșteți viteza la mediu și bateți până când aluatul este neted, aproximativ 2 minute.
Se toarnă aluatul în tigăile pregătite pentru tort.
Coaceți în cuptorul preîncălzit până când prăjiturile se rumenesc și o scobitoare introdusă în centrul unei prăjituri iese curată, 25 până la 30 de minute.
În timp ce tortul se coace, turnați whisky irlandez rămas (aproximativ 1 1/2 lingură) într-o cratiță și amestecați 1/4 cană de unt și 1/2 cană de zahăr. Aduceți amestecul la fierbere, amestecând continuu, până când zahărul s-a dizolvat; se fierbe până se îngroașă ușor, aproximativ 5 minute.
Când prăjiturile sunt gata de coacere, dar încă fierbinți, faceți găuri peste prăjituri (capătul unui bețișor funcționează bine pentru asta) și stropiți siropul de whisky în găuri. Întoarceți prăjiturile la cuptor și coaceți încă 5 minute.
Scoateți prăjiturile din cuptor, lăsați să se răcească în tigăi timp de 15 minute, apoi scoateți-le din tigăi pentru a termina răcirea pe rafturile de sârmă.
Pentru a face sos de caramel, amestecați berea Irlandeză stout cu 1/2 cană de zahăr într-o cratiță la foc mic. Se fierbe amestecul până se îngroașă, aproximativ 40 de minute, amestecând ocazional și se lasă să se răcească.
Pentru a face glazura, bateți 1 cană de unt înmuiat într-un castron cu un mixer electric la viteză medie până se omogenizează, apoi bateți treptat în zahărul cofetarilor, aproximativ 1/2 cană odată. Bateți în sare, apoi adăugați lichiorul de cremă irlandeză, bătând până când glazura este ușoară și pufoasă.
Pentru a asambla tortul, așezați un strat pe un vas de servire a tortului; se toarnă caramelul irlandez Stout peste primul strat, permițând caramelului să picure pe părțile laterale ale stratului.
Așezați al 2-lea strat de tort deasupra și acoperiți cu crema de unt, învârtind glazura în valuri decorative. Nu înghețați laturile tortului.