Tort de budincă de lămâie cu sirop de afine
Tortul cu budincă de lămâie cu sirop de afine ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă face 6 porții cu 127 calorii, 5g de proteine, și 4G de grăsime fiecare. Pentru 45 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 25 de ore. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Mergeți la magazin și ridicați afine, apă, făină și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 19%. Acest scor este destul de rău. Încercați Tort cu sirop de lămâie cu fructe de pădure și cremă de caș de lămâie, Tort de citrice cu sirop de afine, și Tort Cu Sirop De Lămâie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 F.
Bateți împreună făina, sarea și 1/2 cană de zahăr într-un castron.
Bateți gălbenușurile, laptele, coaja și sucul și adăugați la ingredientele uscate, amestecând până se combină bine.
Bateți albii într-un castron mare cu un mixer electric până când țin vârfuri moi, apoi adăugați treptat restul de 1/4 cană de zahăr, bătând și continuați să bateți până când albii țin vârfuri rigide și lucioase.
Bateți aproximativ o pătrime de albi în aluat pentru a ușura, apoi pliați în albii rămași ușor, dar bine (aluatul va fi subțire).
Se toarnă aluatul într-un gratin de 1 1/2 litru ușor uns sau alt vas de copt superficial și se coace într-o baie de apă fierbinte până când este umflat și auriu, 40 până la 45 de minute.
Gatiti zaharul intr-o cratita grea uscata de 1 1/2 litru la foc moderat, netulburata, pana incepe sa se topeasca. Continuați să gătiți, amestecând ocazional cu o furculiță, până când zahărul se topește și transformă un caramel auriu profund. Înclinați tigaia și adăugați cu grijă afine și apă (caramelul se va întări și se va aburi viguros). Se fierbe la foc moderat, amestecând, până când caramelul se dizolvă complet, apoi se toarnă siropul printr-o sită foarte fină într-un vas termorezistent, apăsând puternic pe solide.
Serviți tortul de budincă cu sirop.
* Siropul poate fi făcut cu 2 zile înainte și răcit, acoperit.
Fiecare porție conține aproximativ 220 de calorii și 3 grame de grăsime.