Ton prăjit cu sos de vin de măsline

Tonul prăjit cu sos de vin de măsline ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate și pescatariană are 394 calorii, 43G de proteine, și 10g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4 și costă 6,88 USD pe porție. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de coajă de portocală, măsline grecești, semințe de fenicul și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Pentru a consuma sucul de lămâie, puteți urma acest fel principal cu Fursecuri cu lămâie cu glazură de lămâie {un tribut adus mătușii Roxanne} ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 86%. Acest scor este excelent. Rețete similare sunt Fripturi de ton la tigaie cu sos de spanac de roșii, Ton Ars Cu Sos De Citrice, Roșii Și Măsline, și Ton ars cu vinaigretă de măsline-tapenadă și Rucola.
Instrucțiuni
Puneți o tigaie mare antiaderentă acoperită cu spray de gătit la foc mediu până când este fierbinte.
Adăugați semințe de fenicul și usturoi; saut 3 minute sau până când semințele sunt ușor prăjite. Se amestecă amestecul într-un castron.
Adăugați vin, măsline, suc de lămâie, 1 linguriță de coajă de portocală și ardei roșu; se amestecă bine și se lasă deoparte.
Presărați piper negru și sare peste ton. Acoperiți tigaia cu spray de gătit; se pune la foc mediu-mare până când este foarte fierbinte.
Adăugați ton; saut 5 minute pe fiecare parte sau până când este mediu-rar sau până la gradul dorit de coacere.
Scoateți tonul din tigaie. Puneți cuscusul în fiecare dintre cele 4 boluri mari de mică adâncime; aranjați tonul în lateral. Pune deoparte; păstrați cald.
Adăugați amestecul de vin în tigaie; gatiti 2 minute sau pana cand sosul este usor redus.
Se toarnă sosul uniform peste fripturi.
Garnisiți cu coajă de portocală, dacă doriți.
Notă: înlocuiți măslinele kalamata cu măslinele negre grecești, dacă doriți.
Vin recomandat: Merlot, Pinot Noir, Vin Roz
Tonul funcționează foarte bine cu vinul Merlot, Pinot Noir și rosul. Deși peștele este adesea asociat cu vinul alb, peștele' meatier', cum ar fi tonul, poate merge absolut cu vinul roșu. De asemenea, un Rosul se va împerechea frumos, mai ales dacă tunanul dvs. este preparat cu ingrediente mai potrivite pentru un vin alb. Robert Mondavi Napa Merlot cu un rating de 4 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 30 de dolari pe sticlă.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Aromele multidimensionale ale vinului provin din struguri cultivați în terroiruri distincte din Valea Napa, inclusiv Carneros, cerbi Leap și Oakville districte. Tehnicile tradiționale, inclusiv drojdiile native, macerarea extinsă, îmbătrânirea în butoaie de stejar francez și îmbutelierea fără filtrare, au sporit complexitatea vinului. Acest vin este delicios, cu multe intrări și brânzeturi. Una dintre perechile noastre preferate de mâncare este curcanul prăjit cu umplutură de ciuperci sălbatice și nuci. Friptura de miel, frecată cu ierburi aromate și condimente, sau coapsa de porc la grătar se căsătorește perfect cu aromele delicioase ale vinului.