Tarta Cu Caramel De Ciocolata Sarata
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați Tarta cu Caramel de ciocolată sărată. Această rețetă servește 8 și costă 1,07 USD pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 603 calorii, 5g de proteine, și 25g de grăsime pe porție. Dacă aveți la îndemână gălbenuș de ou, pudră de cacao procesată în Olanda, extract de vanillan și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 2303 de persoane au fost impresionate de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 33%. Acest scor nu este atât de excelent. Încercați Tarta Cu Caramel De Ciocolata Sarata, Tartă Cu Caramel Sărat Cu Ciocolată, și Tartă Cu Caramel Sărat Cu Ciocolată pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru a pregăti coaja de tartă: în vasul unui mixer de stand prevăzut cu un accesoriu cu palete, unt de smântână și zahăr de cofetari împreună până se combină, aproximativ 1 minut.
Adăugați gălbenușul și vanilia și bateți până când sunt ușoare și pufoase, 3 până la 4 minute. Cerneti faina, cacao si sare.
Se amestecă la viteză mică, doar până când aluatul se unește. Pentru orice pete uscate, amestecați cu mâna pentru a le uniformiza. Formați aluatul într-un disc și înfășurați-l în plastic. Se răcește la frigider cel puțin 1 oră și până la trei zile.
Reglați suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 350 F. pe o suprafață ușor făinată, întindeți discul de aluat răcit până când este doar timid de 1/4 inch grosime.
Rulați aluatul în jurul sucitorului și transferați cu grijă în tigaia pentru tartă. Apăsați aluatul în tigaie, peticind orice găuri cu aluat în exces. Răciți coaja cel puțin 1/2 oră.
Tăiați marginile tartei astfel încât să fie plate și uniforme. Tapetați coaja de tartă cu folie și umpleți cu greutăți de plăcintă sau fasole uscată.
Coaceți timp de 20 de minute, rotind la jumătate.
Scoateți greutățile și căptușeala, coaceți încă cinci minute. Lăsați coaja să se răcească complet.
Așezați 4 uncii (1/2 cană) de apă în fundul unei cratițe mari.
Adăugați zahărul și siropul de porumb și gătiți amestecul la foc mediu-mare. Spălați părțile laterale ale oalei folosind o perie de patiserie înmuiată în apă rece. Amestecul va începe să devină chihlimbar și să fumeze puțin, moment în care ar trebui să învârtiți conținutul pentru a uniformiza amestecul. După aproximativ 10 minute, veți avea un caramel chihlimbar închis.
Scoateți-l de pe foc, adăugați untul, smântâna, creme fraiche și sarea (aveți grijă cum faceți, amestecul de caramel se va împrăștia) și bateți până când caramelul este neted.
Se toarnă caramelul în coaja răcită.
Lăsați tarta să stea 1 oră, până când caramelul este rece.
Pentru a face glazura de ciocolată: aduceți crema la fierbere și puneți ciocolata tocată într-un castron mare.
Se toarnă crema peste ciocolată și se lasă să stea câteva minute pentru a topi ciocolata. Amestecați ganache cu o spatulă de cauciuc până când este netedă.
Se toarnă peste vârful tartei de caramel, se înclină tarta pentru a o distribui uniform. Lăsați ciocolata să se stabilească la temperatura camerei timp de cel puțin 2 ore înainte de servire (pentru o tartă cu caramel curgător) sau la frigider cel puțin o oră (pentru caramel ferm, mestecat).
Presărați sare de mare chiar înainte de servire.