Tarta Ciocolata-Alune
Tartă cu ciocolată și alune ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia cu rețete de desert. Această rețetă servește 8. O porție conține 562 de calorii , 7 g de proteine și 44 g de grăsimi . Pentru 90 de cenți per porție , această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă lacto ovo vegetariană . 2 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Dacă aveți la îndemână alune de pădure, amidon de porumb, zahăr și alte câteva ingrediente, o puteți face. Vă este adus de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 35 de minute . Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 27% . Acest scor nu este atât de grozav. Rețete similare includ Tartă cu alune de ciocolată , Tartă cu alune și ciocolată și Tartă cu alune .
Instrucțiuni
Faceți crusta: prăjiți alunele într-o tigaie la foc mediu până devin aurii, aproximativ 8 minute.
Transferați 1/3 cană nuci într-un robot de bucătărie.
Adăugați făina, zahărul și sarea; pulsați până când nucile sunt măcinate fin.
Adăugați untul și pulsați până când amestecul arată ca o făină grosieră.
Stropiți oul și vanilia; pulsați până când aluatul începe să se îmbine.
Întoarceți aluatul pe o foaie de folie de plastic și lipiți-l într-un disc. Înfășurați și lăsați la frigider până se întăresc, cel puțin 1 oră. Se toacă grosier alunele rămase și se rezervă.
Întindeți aluatul pe o suprafață ușor făinată într-o rotundă de 12 inci. Apăsați pe fundul și părțile laterale ale unei tavi de tartă de 9 inci cu fund detașabil, apoi tăiați excesul de aluat. Înțepăți fundul peste tot cu o furculiță. Dă la frigider până se întărește, aproximativ 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F. Tapetați crusta cu folie, apoi umpleți cu greutăți de plăcintă sau fasole uscată.
Coaceți până când marginile devin aurii, aproximativ 20 de minute.
Îndepărtați folia și greutățile și continuați coacerea până când se rumenesc peste tot, 15 până la 20 de minute. Se răcește complet pe un grătar.
Bateți amidonul de porumb în 1/4 cană de smântână într-un castron.
Combinați restul de 1 3/4 cani de smântână, tartina de ciocolată-alune, vanilia și sarea într-o cratiță mică.
Se amestecă amestecul de amidon de porumb și se aduce la fierbere la foc mediu, amestecând și răzuind părțile laterale ale tigaii cu o spatulă de cauciuc. Odată ce amestecul începe să fiarbă, amestecați constant până se îngroașă, aproximativ 2 minute.
Se toarnă în crustă și se rotește deasupra. Dă la frigider până se fixează, aproximativ 1 oră. Acoperiți cu alunele rezervate.
Vin recomandat: Port
Tarta poate fi asociată cu Port. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. Un vin pe care l-ați putea încerca este NV Catherman's Port. Are 4,3 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 17 dolari.
![Portul NV Catherman]()
Portul NV Catherman