Tablă De Șah Cu Ciocolată Cu Mentă Congelată
Această rețetă fără gluten servește 6 și costă $1.63 pe portie. O porție conține 625 calorii, 11g de proteine, și 41G de grăsime. Mergeți la magazin și ridicați lapte, apă, zahăr și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Această rețetă de la Epicurious are 2 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 33%. Acest scor este destul de rău. Încercați Plăcintă Cu Mentă De Ciocolată Congelată, Batoane De Plăcintă Congelate Cu Ciocolată Cu Mentă, și Desert De Mentă De Ciocolată Congelată pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți smântâna, laptele, zahărul și sarea la fiert într-o cratiță grea de 2 litri, amestecând până când zahărul este dizolvat.
Bateți ouăle într-un castron până se omogenizează, apoi adăugați amestecul de smântână fierbinte într-un flux lent, șoptind.
Transferați crema înapoi în cratiță și gătiți la foc moderat mic, amestecând constant cu o lingură de lemn, până când este suficient de groasă pentru a acoperi spatele lingurii și înregistrează 175 până la 180 F pe termometru (nu lăsați să fiarbă).
Se toarnă imediat printr-o sită cu ochiuri fine în vasul curățat, apoi se amestecă lichiorul. Se răcește crema la temperatura camerei, amestecând ocazional, apoi se răcește, suprafața acoperită cu o rundă de hârtie de ceară, până la rece, aproximativ 3 ore.
Preîncălziți cuptorul la 350 F. Linia de jos a tăvii de copt pătrate cu hârtie de ceară sau pergament.
Topiți ciocolata cu apă într-o cratiță mică și grea la foc foarte mic, amestecând, apoi răciți până la călduță.
Bateți gălbenușurile, 1/3 cană de zahăr și sarea într-un castron mare cu un mixer electric la viteză mare până când este gros și palid, aproximativ 5 minute într-un mixer în picioare sau aproximativ 8 minute cu un handheld. Îndoiți în ciocolată topită.
Bateți albușurile cu bătătoarele curățate până când țin vârfuri moi. Bateți în restul de 1/3 cană de zahăr 1 lingură la un moment dat și continuați să bateți până când albii țin doar vârfuri rigide, aproximativ 5 minute. Îndoiți o treime din albi în amestec de ciocolată pentru a ușura, apoi pliați albii rămași ușor, dar bine.
Întindeți aluatul uniform în tava de copt și coaceți în mijlocul cuptorului până când este umflat și o culegere de lemn sau o frigăruie introdusă în centru iese cu firimituri aderente, 30 până la 35 de minute.
Transferați tigaia într-un raft, apoi acoperiți partea superioară a tortului cu 2 straturi de prosoape de hârtie umezite și lăsați să stea 5 minute.
Îndepărtați prosoapele și răciți tortul complet în tigaie (tortul se va dezumfla pe măsură ce se răcește). Cerneti 1 1/2 linguri de cacao peste tort, apoi desfaceti marginile cu un cutit ascutit. Inversați o foaie de copt căptușită cu hârtie de ceară peste tort și inversați tortul pe ea, apoi îndepărtați ușor hârtia de ceară acum deasupra.
Înghețați crema în aparatul de înghețată.
Transferați înghețata într-un recipient etanș și congelați până când este ferm, dar încă răspândit, aproximativ 30 de minute.
Cutie de lapte cu ulei, apoi căptușiți partea inferioară și laturile lungi cu o foaie de folie de plastic, lăsând cel puțin o consolă de 2 inci.
Tăiați tortul pentru a forma un dreptunghi de 7 1/2 pe 6 1/4 inci (rezervați garnituri pentru o altă utilizare), apoi tăiați dreptunghiul pe lungime în benzi de 5 (7 1/2 pe 1 1/4 inci). Folosind o spatulă metalică subțire, aranjați 2 benzi pe fundul cutiei, spălați pe fiecare parte lungă. Umpleți spațiul dintre benzi cu înghețată (de preferință folosind o mică spatulă metalică offset). Aranjați 1 fâșie de tort în jos în centrul cutiei (deasupra înghețatei) și umpleți spațiile de pe ambele părți ale tortului cu înghețată. Aranjați cele 2 benzi de tort rămase pe laturile lungi ale cutiei (deasupra înghețatei) și umpleți spațiul dintre ele cu înghețată. (Vor rămâne niște înghețată rămasă.) Dacă înghețata devine prea moale în timpul asamblării, înghețați până când este suficient de fermă pentru a lucra, aproximativ 15 minute. Acoperiți partea superioară cu folie de plastic, apoi înghețați până când desertul este întărit, cel puțin 8 ore.
Pentru a servi, desfaceți consola și inversați cutia pe un platou răcit, folosind folie de plastic pentru a ajuta la tragerea tortului din cutie. Tăiați laturile uniform la pâine neaten, dacă este necesar (inghetata poate prelinge un pic pe laturi), apoi cerne rămase 1 1/2 linguri de cacao peste partea de sus.
Tăiați felii cu un cuțit ascuțit.
* Înghețata poate fi făcută cu 2 zile înainte de asamblarea tablei de șah. Se înmoaie în frigider înainte de utilizare.* Tabla de șah asamblată poate fi înghețată până la 4 zile.