Somon la cuptor cu sare cu fenicul, capere și portocale

Somonul copt cu sare cu fenicul, capere și portocală este un fără gluten, fără lactate și primal felul principal. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 35g de proteine, 18g de grăsime, și un total de 336 calorii. Această rețetă servește 4 și costă 4,92 USD pe porție. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Un amestec de coajă de portocală, suc de lămâie, sare kosher și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma sucul de portocale, puteți urma acest fel principal cu Sherbert de prune cu suc de portocale și vin de prune ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 78%. Acest scor este solid. Încercați Branzino la cuptor cu sare cu citrice, fenicul și ierburi, Salată de somon, fenicul și portocale, și Miso somon cu portocale și fenicul pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 50
Puneți 1 file de somon, cu pielea în jos, pe o suprafață de lucru și condimentați cu piper alb. Aranjați coaja de portocală pe somon și acoperiți cu jumătate din blaturile de fenicul. Acoperiți cu al doilea file de somon, cu pielea în sus. Împachetați blaturile de fenicul rămase pe părțile laterale ale somonului, astfel încât să nu existe carne expusă. Legați fileurile împreună cu sfoara de bucătărie.
Întindeți sarea kosher într-o tigaie mare într-un strat uniform și coaceți timp de 15 minute. Întindeți cu grijă 1 cană de sare fierbinte în fundul unei tigaie mari, care are o lățime de cel puțin 5 inci. Puneți somonul în tigaie și turnați sarea rămasă peste și în jurul peștelui. Împachetați ușor sarea și coaceți somonul timp de 45 de minute.
Între timp, într-un castron puțin adânc, combinați sucurile de portocale și lămâie cu uleiul de măsline. Condimentează ușor cu sare de masă și piper alb.
Adăugați feniculul feliat și caperele, aruncați și lăsați să stea la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Răzuiește sarea de pe vârful somonului. Folosind șirul, ridicați ușor somonul din tigaie și așezați-l pe o suprafață de lucru. Răsturnați sarea din părți și scoateți șirul. Folosind o spatulă, ridicați fileul superior și transferați-l pe o farfurie, cu pielea în jos. Aruncați blaturile de fenicul și coaja de portocală și tăiați fiecare file de pește în jumătate. Ridicați somonul de pe piele, lăsând în urmă sarea și transferați-l în farfurii. Puneți salata de fenicul deasupra și serviți.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Un vin pe care l-ai putea încerca este Chardonnay de la A la Z. Are 4,2 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 15 dolari.
![De la A La Z Chardonnay]()
De la A La Z Chardonnay
Chardonnay 2010 de la A la Z se deschide cu arome de flori albe, mandarină, tei, gutui, piatră umedă și minerale care se dezvoltă în continuare în nucșoară, miere, măr verde cu note de ghimbir. Un atac încărcat cu minerale este luminos, îmbucurător și intens. Palatul Mijlociu nuanțat continuă cu arome care oglindesc și amplifică aromele. Finisajul este lung, curat, crocant și suculent, cu arome de caprifoi, citrice și piatră umedă. Acest vin exemplifică clasicul Oregon steely Chardonnay. 2010 a fost o epocă excepțională pentru vinurile albe din Oregon și acest vin sofisticat condus de terroir nu face excepție; luminos, acidulat și intens pe care îl va livra în următorii 5 ani.