Somon la cuptor cu sare cu fenicul, capere și portocale

Somonul copt cu sare cu fenicul, capere și portocale necesită aproximativ 45 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 4 și costă 4,92 USD pe porție. O porție conține 336 calorii, 35g de proteine, și 18g de grăsime. Funcționează bine ca fel principal. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și primal dieta. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați piper, suc de portocale, sare de masă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. Este adus la tine de retetele mele. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 74%. Acest scor este solid. Încercați Somon la cuptor cu sare cu fenicul, capere și portocale, Branzino la cuptor cu sare cu citrice, fenicul și ierburi, și Somon cu sos de portocale-fenicul pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 50
Puneți 1 file de somon, cu pielea în jos, pe o suprafață de lucru și condimentați cu piper alb. Aranjați coaja de portocală pe somon și acoperiți cu jumătate din blaturile de fenicul. Acoperiți cu al doilea file de somon, cu pielea în sus. Împachetați blaturile de fenicul rămase pe părțile laterale ale somonului, astfel încât să nu existe carne expusă. Legați fileurile împreună cu sfoara de bucătărie.
Întindeți sarea kosher într-o tigaie mare într-un strat uniform și coaceți timp de 15 minute. Întindeți cu grijă 1 cană de sare fierbinte în fundul unei tigaie mari, care are o lățime de cel puțin 5 inci. Puneți somonul în tigaie și turnați sarea rămasă peste și în jurul peștelui. Împachetați ușor sarea și coaceți somonul timp de 45 de minute.
Între timp, într-un castron puțin adânc, combinați sucurile de portocale și lămâie cu uleiul de măsline. Condimentează ușor cu sare de masă și piper alb.
Adăugați feniculul feliat și caperele, aruncați și lăsați să stea la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Răzuiește sarea de pe vârful somonului. Folosind șirul, ridicați ușor somonul din tigaie și așezați-l pe o suprafață de lucru. Răsturnați sarea din părți și scoateți șirul. Folosind o spatulă, ridicați fileul superior și transferați-l pe o farfurie, cu pielea în jos. Aruncați blaturile de fenicul și coaja de portocală și tăiați fiecare file de pește în jumătate. Ridicați somonul de pe piele, lăsând în urmă sarea și transferați-l în farfurii. Puneți salata de fenicul deasupra și serviți.
O porție de calorii 399 kcal, grăsime totală 4 gm, grăsimi saturate 6 gm
Recomandarea vinului: carnea somonului necesită un Chardonnay cu aromă completă. Căutați un exemplu bogat și rotund din California, cum ar fi 1997 Provincia Peju H. B. sau 1996 Rodney strong Chalk Hill
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Rochioli Estate Chardonnay cu un rating de 4,3 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 42 de dolari pe sticlă.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
Acest vin este un bun exemplu al caracteristicilor unice din proprietatea Rochioli și valea râului rus. Aromele de măr copt, fructe tropicale, alune și o notă de condiment se combină cu aromele bogate de mere și aciditatea crocantă.