Somon fiert în folie cu mărar și maioneză de avocado
Somonul poșat în folie cu mărar și maioneză de avocado necesită aproximativ 2 ore și 20 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă fără gluten, fără lactate și pescatarian servește 10 și costă $ 8.65 pe portie. O porție conține 755 calorii, 71G de proteine, și 47G de grăsime. 182 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână mărar, avocado, vin și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Funcționează bine ca fel principal. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 97%, care este mare. Rețete similare sunt Somon fiert în folie cu maioneză herby, Somon de mărar de lămâie în folie, și Somon Ușor Braconat Cu Mărar.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 150C / ventilator 130C / gaz
Puneți somonul pe o foaie mare de folie extra-lată unsă (acest lucru îl va împiedica să se lipească mai târziu).
Puneți ceapa, frunzele de dafin și jumătate de mărar în cavitatea corpului, lingurați peste vin, condimentați cu sare și piper negru, apoi aduceți ușor folia în jurul somonului și sigilați bine pentru a face un colet. Ridicați pe o tavă de copt, apoi coaceți timp de 2 ore. Luați din cuptor, apoi lăsați să se răcească timp de aproximativ 10 minute, încă în parcela sa.
Între timp, bateți carnea din avocado (cu un blender de mână sau într-un robot de bucătărie) cu maioneză, suc de lămâie, coajă și condimente. Sfat într-un castron. Se toacă mărarul rămas, se amestecă cu castravetele, apoi se transferă într-un bol de servire. Se răcește până la 3 ore.
Desfaceți somonul, apoi îndepărtați pielea și aripioarele. Personal, nu iau pielea de pe fundul peștelui dacă servesc somonul cald, deoarece riscați să spargeți peștele în timp ce îl întoarceți. Este mai robust când este rece, așa că în acest caz îndepărtați pielea de pe ambele părți. Puteți lăsa capul pornit sau decola în această etapă. Ridicați cu grijă pe un platou, apoi garnisiți cu năsturel, castraveți, pene de lămâie și mărar, dacă folosiți.
Pentru a servi, scoateți peștele în fileuri groase. Când tot peștele a ieșit din fileul de sus, îndepărtați aroma de ceapă și ierburi, îndepărtați oasele, apoi îndepărtați porțiuni din fileul de jos, lăsând pielea în urmă. Mănâncă cu maioneză de avocado, cartofi noi cu unt cald și salate sau fasole verde.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Vinurile retrospective Chardonnay cu un rating de 4,5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 26 de dolari pe sticlă.
![Vinuri Retrospective Chardonnay]()
Vinuri Retrospective Chardonnay
Chardonnay-ul nostru 2018 provine din podgoriile din Carneros și Oak Knoll. Fermentat în oțel inoxidabil, apoi îmbătrânit trei luni pe drojdie în stejar francez neutru, vinul prezintă o mare aciditate, greutate și senzație de gură. Acest Chardonnay 100% prezintă aciditate rezervată în mod normal vinurilor inoxidabile. Acesta este un Chardonnay frumos echilibrat.