Somon Cu Sos De Smântână De Lămâie
Somonul cu sos de smântână de lămâie necesită în jur 45 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă fără gluten și pescatarian servește 20 și costă $1.01 pe portie. O porție conține 99 calorii, 7g de proteine, și 7g de grăsime. 257 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Dacă aveți la îndemână bulion de pui, suc de lămâie, pătrunjel și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Vă este adus prin simple rețete. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 79%, ceea ce e bine. Rețete similare includ Somon cu sos de smântână de lămâie, Cannelloni de somon cu sos de smântână de lămâie, și Somon afumat și Farfalle în sos de smântână de lămâie.
Instrucțiuni
Se toarnă sucul de lămâie, bulionul și smântâna într-o oală mică și se aduce la foc mic. Lăsați imediat focul la minim, acoperiți oala și fierbeți foarte ușor timp de 10 minute.
Se adaugă sare și piper după gust.2 în timp ce sosul se gătește, clătiți somonul în apă rece și verificați dacă există solzi rătăciți (dacă sunt piele). Uscați peștele cu prosoape de hârtie.
Adăugați uleiul de canola într-o tigaie suficient de mare pentru a se potrivi peștelui într-un singur strat. Setați căldura la mare și lăsați tigaia să se încălzească timp de 90 de secunde.3
Așezați pielea de pește cu fața în jos în tigaia fierbinte și reduceți focul la mediu. Sare partea expusă a peștelui.
Lăsați acest lucru să sfârâie constant timp de 3-5 minute, în funcție de cât de gros este peștele. Un file gros de centimetri va dura aproximativ 5 minute. Cu o spatulă metalică, întoarceți peștele, asigurându-vă că pielea rămâne atașată de somon. Sare partea de piele a peștelui. Gatiti inca 1-5 minute, in functie de cat de bine va place pestele. Ne place somonul nostru puțin rar în centru, așa că gătim a doua parte a unui file de 1 inch aproximativ 3 minute.4 Așezați somonul în jos pe placa cu pielea în sus, apoi turnați o parte din sos peste el.
Se ornează cu pătrunjelul și se servește imediat.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Antica Chardonnay (Mountain Select) cu un rating de 4,5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 29 de dolari pe sticlă.
![Antica Chardonnay (Munte Selectați)]()
Antica Chardonnay (Munte Selectați)
Chardonnay 2017 este vibrant și bogat cu arome ispititoare care duc la un miez ferm de arome de pere, mere și caise umbrite de stejar ușor condimentat. La gust, vinul oferă strat după strat de arome persistente. Vinul evidențiază puritatea varietală cu eleganță și prospețime pe gust.Chardonnay a fost cules de la viță de vie în vârstă de 4 până la 31 de ani din porțiuni selectate din nouă blocuri de viță de vie, care sunt plantate la o altitudine de 1.413-1.494 picioare. Selecția din acest an a cuprins 10 Clone Chardonnay—nouă Burgundian și aclamata selecție Heritage Weimer—care împreună creează complexitatea aromelor și aromelor pe care le căutăm pentru Chardonnay-ul nostru montan.