Somon afumat și prăjituri de Cod
O porție din acest fel de mâncare conține în jur 32g de proteine, 32g de grăsime, și un total de 500 de calorii. Această rețetă servește 4 și costă 3,06 USD pe porție. Este o opțiune bună dacă urmați un fără lactate și pescatarian dieta. Această rețetă este plăcută de 28 de gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați ouă, arpagic, gălbenușuri de ou și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 40 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 72%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Prăjituri de cartofi cu somon afumat, Prăjituri de cartofi cu somon afumat, și Prăjituri cu Quinoa cu somon afumat.
Instrucțiuni
Pierceți cartoful cu o furculiță peste tot, apoi puneți-l într-un cuptor cu microunde și gătiți timp de 2 minute. Întoarceți cartoful și gătiți încă 2 minute. Continuați acest proces până când cartoful este moale (cu majoritatea cartofilor roșii, acest lucru durează între 6 și 8 minute.)
Scoateți din cuptor și lăsați să stea până se răcește suficient pentru a se manipula, apoi îndepărtați ușor pielea cu un cuțit.
Așezați cartoful într-un castron separat și amestecați cu o furculiță până când este moale și pufos. Fulgați somonul afumat în bucăți de mărimea mușcăturii și puneți-l în castron cu cartoful.
Puneți codul, frunzele de dafin și cimbru într-o tigaie medie și acoperiți cu apă. Aduceți apa la foc mic, apoi opriți focul și lăsați peștele să stea 10 minute. După 10 minute, scoateți ușor codul și puneți-l în castron cu somonul și cartoful. Aruncați apa și ierburile.
Folosind mâinile, aruncați ușor cartofii și peștele încercând să spargeți peștele cât mai puțin posibil, dar obținând un amestec destul de omogen.
Adăugați arpagicul și maioneza, apoi condimentați după gust cu sare și piper.
Adăugați gălbenușurile de ou. Îndoiți doar până când amestecul se ține împreună, apoi formați amestecul în 8 prăjituri de dimensiuni uniforme. Puneți prăjiturile pe o farfurie și acoperiți cu folie de plastic. Se da la frigider cel putin 1 ora si pana peste noapte.
Odată ce prăjiturile s-au răcit, puneți oul bătut într-un castron și pesmetul în altul. Lucrând pe rând, înmuiați tortul în ou, întorcându-vă la strat, apoi în pesmet, întorcându-vă la strat.
Transferați pe o farfurie mare.
Încălziți 2 până la 3 linguri de ulei vegetal într-o tigaie mare antiaderentă sau din fontă la foc mediu până la sclipire.
Adăugați 4 prăjituri în tigaie și gătiți, învârtind tigaia ocazional, până se rumenesc, aproximativ 3 minute. Întoarceți tortul și continuați să gătiți până când a doua parte este aurie, cu aproximativ 3 minute mai mult.
Se transferă pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie și se condimentează cu sare. Păstrați cald în timp ce gătiți prăjiturile rămase, folosind ulei suplimentar, după cum este necesar.
Serviți imediat cu pene de lămâie.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay cu un rating de 4,1 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 17 dolari pe sticlă.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogat și stratificat, cu note mătăsoase de piersică, nectarină, pere coapte și vanilie.