Sigur.Jeleu de soc JELL
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de condimente, așa că asigurați-vă.Jell Elderberry jeleu o încercare. O porție conține 45 calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime. Această rețetă servește 80 și costă 8 cenți pe porție. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, prietenos cu fodmap și vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați suc de lămâie, pectină de fructe cu jeleu, suc și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 41 ar spune că a lovit locul. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 6%. Acest scor este improvizabil. Rețete similare sunt Jeleu De Soc, Jeleu De Soc, și Jelly de soc certo circulatory.
Instrucțiuni
Aduceți conserva cu apă clocotită, pe jumătate plină cu apă, la foc mic. Spălați borcanele și benzile cu șurub în apă fierbinte cu săpun; clătiți cu apă caldă.
Se toarnă apă clocotită peste capacele plate în cratiță de pe foc.
Lăsați să stea în apă fierbinte până când este gata de utilizare.
Scurgeți bine înainte de umplere.
Îndepărtați și aruncați tulpinile mari din fructe de soc. Zdrobiți bine fructele; se pune în cratiță. Gatiti la foc mediu pana cand sucul incepe sa curga, amestecand ocazional. Reduceți căldura la minim, acoperiți și fierbeți 15 min., amestecând ocazional.
Așezați 3 straturi de pânză de brânză umedă sau pungă de jeleu într-un castron mare.
Se toarnă fructele pregătite în pânză de brânză. Legați cheesecloth închis; agățați și lăsați să picure în castron până când picurarea se oprește. Apăsați ușor. Măsurați exact 3 căni de suc preparat în 6 sau 8 qt. saucepot. (Dacă este necesar, adăugați până la 1/2 cană de apă pentru o măsură exactă.) Se amestecă sucul de lămâie.
Se amestecă pectina în suc în saucepot.
Adăugați unt pentru a reduce spumarea. Aduceți amestecul la fierbere completă (un fierbere care nu încetează să clocotească atunci când este agitat) la foc mare, amestecând constant. Se amestecă zahărul. Reveniți la fierberea completă și fierbeți exact 1 min., amestecând constant.
Se ia de pe foc. Îndepărtați orice spumă cu lingură de metal.
Se toarnă imediat în borcane pregătite, umplând până la 1/4 inch de vârfuri. Ștergeți jantele și firele borcanului. Acoperiți cu capace din două piese. Înșurubați bine benzile.
Așezați borcanele pe raftul ridicat în conserve. Rack inferior în canner. (Apa trebuie să acopere borcanele cu 1 până la 2 inci.
Adăugați apă clocotită, dacă este necesar.) Acoperiți; aduceți apa la fierbere ușoară. Proces 5 min.
Scoateți borcanele și puneți-le în poziție verticală pe prosop pentru a se răci complet. După ce borcanele se răcesc, verificați sigiliile apăsând mijlocul capacelor cu degetul. (Dacă capacele izvorăsc înapoi, capacele nu sunt sigilate și este necesară refrigerarea.)