Salată de orez cu pui de caise
Dacă aveți aproximativ 25 de minute de petrecut în bucătărie, salata de orez cu pui cu caise ar putea fi o rețetă excelentă fără gluten și fără lactate de încercat. O porție conține 490 de calorii, 26 g de proteine și 16 g de grăsimi. Pentru 2,24 USD per porție, obțineți un fel principal care servește 5. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Vă este adus de Taste of Home. Dacă aveți la îndemână țelină, sare, mazăre și alte câteva ingrediente, o puteți face. În general, această rețetă câștigă un scor bun cu lingură de 69%. Rețete similare includ Salata de orez sălbatic cu caise, Salata de orez sălbatic cu caise și migdale și dressing de caise și pui la cuptor cu caise cu orez.
Instrucțiuni
Gatiti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj; misto. Într-un castron mare, combinați puiul, mazărea, țelina, caisele și migdalele. Într-un borcan cu capac etanș, combinați uleiul, oțetul, sucul de lămâie, menta, sarea și piperul; agită bine.
Se amestecă orezul în amestecul de pui; stropiți cu dressing și amestecați pentru a acoperi. Se da la rece cel putin 1 ora inainte de servire.
Vin recomandat: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Salata funcționează foarte bine cu Chardonnay, Sauvignon Blanc și Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc și Gruner Veltliner au ambele note ierburi care completează salatele cu suficient acid pentru a se potrivi cu vinaigrete tartă, în timp ce un Chardonnay poate fi o alegere bună pentru sosurile cremoase de salată. Perrier-Jouet Grand Brut cu un rating de 4,3 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 57 de dolari pe sticlă.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Prospețimea și vivacitatea izbitoare a aromelor florale și fructate (fructe galbene și fructe proaspete) prind rădăcini, înainte de a lăsa loc unor note subtile de vanilie și unt, dând vinului un caracter fructat și consistent. Notele de prune cireșe, lămâie și portocală bergamotă apar mai întâi, apoi fac loc florilor pomilor fructiferi, precum teiul și caprifoiul. Acestea sunt urmate de note de unt, prajituri madeleine si zahar vanilat. Note persistente de grapefruit, piersici albe, pere verzi, meri si alune verzi completeaza gustul.