Salată de țelină, brânză albastră și alune

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați țelină, brânză albastră și salată de alune. Această rețetă face 4 porții cu 540 calorii, 13g de proteine, și 42G de grăsime fiecare. Pentru $2.0 pe portie, această rețetă acoperă 17% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 332 de gurmanzi și bucătari. Un amestec de curmale, suc de lămâie, ulei de măsline extravirgin și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și lacto ovo vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Vă este adus prin simple rețete. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular improvabil de 0%. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Salată de brânză albastră și nuci de țelină 'string' , Friptură cu unt de brânză albastră și salată de țelină, și Salată de țelină tăiată cu sos de brânză albastră.
Instrucțiuni
Scoateți brânza din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.
Așezați alunele pe o foaie de copt cu margini într-un cuptor de 300 de litri F timp de 30 de minute.
Pregătiți țelina și curmalele: în timp ce nucile se prăjesc, pregătiți celelalte ingrediente. Folosiți un cojitor de legume pentru a îndepărta șirurile exterioare dure ale tulpinilor de țelină. Feliați tulpinile de țelină pe diagonală în felii groase de 1/4 inch.
Tăiați curmalele pe lungime mai întâi în jumătate, apoi tăiați jumătățile pe lungime în 3 sau patru bucăți. Dacă datele sunt de dimensiuni mari, poate doriți să le tăiați mai întâi pe jumătate în lățime. Vrei să ajungi cu piese care au aproximativ un inch lungime și 1/4 inch lățime.
Frecați pielea exterioară de alune: odată ce alunele s-au prăjit timp de o jumătate de oră, scoateți-le din cuptor, lăsați să se răcească câteva minute. Apoi frecați alunele împreună în interiorul unui prosop curat pentru a îndepărta cât mai mult din pielea întunecată exterioară.
Glazură alune: topiți untul într-o tigaie mică.
Adăugați un vârf de cayenne și sare.
Adăugați alunele prăjite în tigaie și prăjiți-le la foc mediu mic timp de câteva minute, amestecând continuu.
Când alunele sunt fierbinți, opriți focul și adăugați sirop de arțar în tigaie. Se amestecă pentru a acoperi alunele în siropul de arțar.
Lăsați nucile glazurate să stea în tigaie să se răcească. Mai târziu le veți răzui cu o lingură de lemn și veți servi deasupra salatei.
Pregătiți pansamentul pentru salată: într-un borcan mic, amestecați uleiul de măsline, coaja de lămâie și sucul de lămâie.
Adăugați sare și piper negru după gust. Se agită pentru a combina.
Puneți mai întâi un platou sau o farfurie superficială cu țelina feliată, apoi curmale, apoi zdrobiți brânza albastră peste ea și presărați alune glazurate. Chiar înainte de servire, turnați pansamentul deasupra.
Vin recomandat: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru salată. Sauvignon Blanc și Gruner Veltliner au ambele note herby care completează salatele cu suficient acid pentru a se potrivi cu vinaigrette de tartă, în timp ce un Chardonnay poate fi o alegere bună pentru sosurile cremoase de salată. Ai putea încerca Trentadue la Storia Chardonnay. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,3 din 5 stele și un preț de aproximativ 20 de dolari pe sticlă.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
Chardonnay 2014, Coasta Sonoma, este tipic pentru soiul cu arome de mere, piersici albe și citrice. Cu mai mult timp în sticlă arome nuanțate de nucșoară, pâine prăjită ușoară și vanilie vin să se joace împreună cu sugestia de ananas și lămâi coapte Meyer. Senzația gurii este clară și restrânsă, cu mineralitate clară și puritate a fructelor. Bogat, elegant și frumos echilibrat.