Pui Tagine
Tagine de pui este un fără gluten, fără lactate și întreg 30 felul principal. Această rețetă servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 150g de proteine, 124g de grăsime, și un total de 1856 calorii. Pentru $6.23 pe portie, această rețetă acoperă 48% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână usturoi, sare, bulion de pui și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a folosi chimenul măcinat, puteți urma acest fel principal cu Mousse De Ciocolată Marocană ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 64%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Pui Tagine, Pui Tagine, și Pui Tagine.
Instrucțiuni
În cuptorul olandez de 4 litri, încălziți uleiul la foc mediu-mare.
Puneți puiul, cu pielea în jos, în ulei fierbinte; adăugați ceapa și usturoiul. Gatiti 6-10 minute, transformand puiul ocazional, pana cand puiul se rumeneste pe toate partile.
Reduceți căldura la mediu.
Presărați coriandru, chimen, turmeric, ghimbir și sare peste pui.
Adăugați băț de scorțișoară; se toarnă bulion și roșii peste pui. Întoarceți puiul de mai multe ori pentru a acoperi uniform.
Adăugați prune, măsline și lămâie, apăsând în lichid în jurul puiului. Reduceți căldura la minim. Se acoperă și se fierbe aproximativ 30 de minute sau până când sucul de pui este limpede când partea cea mai groasă este tăiată la os (170 buc.F pentru sâni; 180 buc. F pentru coapse și picioare).
Scoateți puiul în platoul de servire adânc; acoperiți pentru a se încălzi. Creșteți căldura la mare; fierbeți sosul descoperit aproximativ 5 minute, amestecând ocazional, până se îngroașă.
Se toarnă sosul peste pui.
Garnisiți cu coriandru proaspăt tocat suplimentar, dacă doriți.
Se servește peste cuscus.