Pui De Lămâie-Usturoi Cu Porumb Cremă
Pui de lămâie-usturoi cu porumb cremă ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 56G de proteine, 22g de grăsime, și un total de 984 calorii. Pentru $ 6.29 pe portie, această rețetă acoperă 25% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de usturoi, arpagic, sare și piper kosher și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 4 persoane au fost impresionate de această rețetă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 67%. Acest scor este destul de bun. Încercați Pui Cremă Peste Pâine De Porumb, Pui cremă cu porumb și slănină peste mămăligă, și Pui de cărămidă lipicioasă cu porumb crem și Kale crocant pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 450 de grade F.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare antiaderentă la cuptor la foc mediu-mare.
Presărați puiul cu 1/2 linguriță fiecare sare și piper și 2 linguri de făină.
Se adaugă în tigaie și se gătește, întorcându-se, până când este ușor auriu pe toate părțile, aproximativ 5 minute.
Adăugați usturoiul, coaja de lămâie și sucul de lămâie și întoarceți puiul la înveliș.
Transferați tigaia în cuptor; prăjiți până când puiul se rumenesc și se fierbe, aproximativ 20 de minute.
Între timp, topiți untul într-o cratiță medie la foc mediu-mare.
Adăugați porumbul și 1/4 linguriță fiecare sare și piper; gatiti, amestecand ocazional, pana cand porumbul se inmoaie, aproximativ 5 minute. Se amestecă restul de 1 lingură de făină, apoi se adaugă laptele și se aduce la fierbere. Reduceți focul la mediu scăzut și fierbeți, amestecând, până se îngroașă, aproximativ 5 minute. Se amestecă arpagicul și se condimentează cu sare și piper.
Împărțiți puiul între farfurii și stropiți cu sucurile de tigaie.
Se servește cu porumbul cremă.
Fotografie de Antonis Achilleos