Pui și morcovi cu lămâie și arpagic
Această rețetă face 4 porții cu 162 calorii, 4G de proteine, și 4G de grăsime fiecare. Pentru $1.48 pe portie, această rețetă acoperă 15% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de sare, coajă de lămâie, suc de lămâie și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate, prietenos cu fodmap și întreg 30 dieta. Cu o lingură scor de 70%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare includ Pulpe de pui crocante cu aromă de lămâie, cu cartofi și morcovi, Morcovi Cu Lămâie Și Nuci, și Morcovi Cu Lămâie Și Pătrunjel.
Instrucțiuni
Combinați 1/4 cană de arpagic tocat, 2 lingurițe de coajă de lămâie, 3 linguri de suc de lămâie, 1 linguriță de ulei, sare și 1/8 linguriță de sos fierbinte într-o pungă mare de plastic cu fermoar; adăugați pui în pungă. Sigilați și marinați în frigider 2 ore.
Scoateți puiul din pungă și uscați-l; aruncați marinada.
Încălziți 2 lingurițe de ulei într-o tigaie mare la foc mediu.
Adăugați pui și gătiți timp de 3 minute pe fiecare parte. Reduceți căldura la mediu-scăzut.
Adăugați 2 lingurițe de coajă de lămâie, 3 linguri de suc de lămâie, 1/8 linguriță de sos fierbinte, morcovi și bulion și fierbeți timp de 15 minute sau până când morcovii sunt fragede. Puneți 1/3 cană de sos pe fiecare din cele 4 farfurii și aranjați 1 jumătate de piept de pui și 8 morcovi deasupra sosului.
Presărați fiecare porție cu 1 lingură de arpagic tocat.
Garnisiți cu arpagic proaspăt suplimentar și felii de lămâie, dacă doriți.