Praz De Cartofi Gratinat
Prazul de cartofi gratinat este un fără gluten garnitură. Pentru $2.35 pe portie, această rețetă acoperă 27% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 19g de proteine, 45g de grăsime, și un total de 618 calorii. Această rețetă servește 4. 16 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Un amestec de smântână grea, gruyere, până la 5 așchii de gruyere și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 77%. Acest scor este solid. Încercați Gratin De Cartofi-Praz, Praz și gratin de cartofi, și Două Gratine De Cartofi Și Praz pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 300 F.
Îndepărtați rădăcinile și frunzele verzi din Praz. Spălați și uscați partea albă a prazului.
Împărțiți prazul pe jumătate pe lungime. Apoi tăiați transversal în semilune subțiri până la mijlocii. Tăiați usturoiul.
Saut prazul se inceteaza in aproximativ o lingura de unt la foc mediu mic intr-o tigaie antiaderenta pana se inmoaie, dar nu se rumeneste (aproximativ 6-8 minute).
Adăugați usturoiul și saut-ul pentru încă un minut.
Adăugați un strop de vermut (sau vin alb) și saut mai mult de un minut până când cea mai mare parte a vermutului (vin alb) s-a evaporat. Prazul trebuie să fie umed, dar să nu înoate în vermut (vin alb).
Scoateți prazul de pe foc, acoperiți și lăsați să stea.
Curățați și feliați cartofii uniform în felii de aproximativ 1/8 inch. Aruncați feliile în apă rece în timp ce feliați, astfel încât cartofii să nu se rumenească. (notă: curăț și feliez fiecare cartof individual, mai degrabă decât să-i curăț pe toți mai întâi, astfel încât cartofii curățați să petreacă mai puțin timp stând în jur, eventual devenind maronii.)
Radeți un bloc de gruyere, astfel încât să aveți 1 cană de gruyere rasă.
Ungeți ușor vasul de copt.
Scurgeți cartofii având grijă să nu le rupeți.
Așezați un strat de cartof în vas.
Se presară generos cu sare și piper. Apoi se presară cu amestec de praz saut. Apoi presărați cu o parte din gruyere. În cele din urmă, punctați cu unul sau două bucăți de unt (opțional). Repetați secvența până când se utilizează toți cartofii. Ultimul strat ar trebui să fie doar un strat de cartofi.
Se toarnă încet smântână peste tot cartofii în farfurie. Finalizați cu câteva așchii de gruyere care vor da o culoare frumoasă și un pic de crustă.
Coaceți timp de aproximativ 1 1/4 până la 1 1/2 ore. Crema ar trebui să fiarbă și poate chiar să buleze ușor, dar nu ar trebui să fiarbă niciodată (fierberea va face ca crema să se separe și să se coaguleze). Se face atunci când are o culoare frumoasă maro auriu până la portocaliu; cartofii sunt fragezi, dar își păstrează încă forma; iar crema s-a îngroșat și s-a redus ușor.
Lăsați să se răcească timp de 15 până la 20 de minute înainte de servire.