Pizza Cu Scoici Albe
Pizza cu scoici albe ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 4 porții cu 534 calorii, 18g de proteine, și 24g de grăsime fiecare. Pentru $1.96 pe portie, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 4 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați ulei de măsline, oregano, parmezan și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un pescatarian dieta. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 38%. Acest scor este destul de rău. Încercați Pizza Cu Scoici Albe, Pizza Cu Sos De Scoici Albe, și Supă de scoici roșii și albe pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 500 de grade.
Așezați o piatră de pizza sau o foaie de copt cu margini inversate pe raftul inferior.
Se amestecă usturoiul și 1/4 cană de ulei de măsline într-un castron mic. Frământați aluatul de aproximativ 6 ori pe o suprafață ușor făinată.
Rulați și întindeți într-o rundă de 12 inci.
Așezați aluatul pe o coajă de pizza sau pe o altă foaie de copt inversată, prăfuită cu făină de porumb.
Ungeți jumătate din uleiul de usturoi peste aluat; condimentează cu sare. Împrăștiați mozzarella și scoicile peste crustă; stropiți cu 2 linguri de suc de scoică rezervat și uleiul de usturoi rămas.
Se presară oregano, parmezan și sare după gust. Glisați pizza pe piatra de pizza preîncălzită sau pe foaia de copt (făina de porumb o va ajuta să alunece).
Coaceți până când crusta devine maro deschis, 13 până la 15 minute.
Chiar înainte ca pizza să fie gata, stropiți rucola cu ulei de măsline și suc de lămâie. Feliați pizza; acoperiți fiecare bucată cu rucola și condimentați cu fulgi de ardei roșu, dacă doriți.
Fotografie de Antonis Achilleos
Vin recomandat: Chardonnay, Riesling, Muscadet
Scoicile funcționează foarte bine cu Chardonnay, Riesling și Muscadet. Chardonnay cu unt este excelent pentru scoici, creveți, crab și homar, în timp ce muscadet este o alegere clasică pentru midii, stridii și scoici. Dacă aveți niște condimente în crustacee, un riesling semi-uscat poate echilibra căldura. Gagnon beciurile Chardonnay Reserve (Oaked) cu un rating de 5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 28 de dolari pe sticlă.
![Gagnon Beciuri Chardonnay Reserve (Oaked)]()
Gagnon Beciuri Chardonnay Reserve (Oaked)
Acest Chardonnay de pe coasta Sonoma este la fel de mare și îndrăzneț pe cât poate fi chardonnay. Îmbătrânirea sur Lie în butoaie de stejar conferă acestui vin o aromă echilibrată de stejar, untos, cu doar aciditatea potrivită.