Piure de cartofi usturoi prajit ușor
Piure de cartofi ușor prăjit cu usturoi este o garnitură care servește 8. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 3 g de proteine , 7 g de grăsimi și un total de 169 de calorii . Pentru 52 de cenți per porție , această rețetă acoperă 7% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este perfect pentru Ziua Recunoștinței . Această rețetă de la Taste of Home necesită sare, piper, bulb de usturoi și ulei de măsline. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și lacto ovo vegetariană . De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 50 de minute . Cu un scor de 32% , acest fel de mâncare este destul de rău. Rețete similare sunt tulpini de miel înăbușite cu rozmarin și piure de cartofi ușor de usturoi , piure de cartofi cu conținut scăzut de grăsimi și piure de cartofi cu usturoi, salvie și brânză de capră .
Instrucțiuni
Îndepărtați pielea exterioară de hârtie din bulbul de usturoi (nu curățați și nu separați cățeii).
Tăiați vârful becului; ungeti cu ulei. Înfășurați în folie rezistentă.
Coaceți la 425° timp de 30-35 de minute sau până se înmoaie. Se răcește timp de 10-15 minute.
Între timp, puneți cartofii într-o cratiță mare și acoperiți cu apă. Se aduce la fierbere. Reduceți căldura; acoperiți și gătiți timp de 15-20 de minute sau până când se înmoaie.
Pune 1 cană bulion într-un blender. Stoarceți usturoiul înmuiat în blender; se acopera si se proceseaza pana se omogenizeaza.
Scurgeți cartofii; puneți într-un castron mare.
Adăugați untul, piperul, sarea, amestecul de usturoi și bulionul rămas; bate pana se omogenizeaza.