Piure de cartofi din rădăcină de țelină

Piure de cartofi cu rădăcină de țelină este o rețetă fără gluten și lacto ovovegetariană, cu 8 porții. Pentru 92 de cenți per porție , această rețetă acoperă 12% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6 g de proteine , 17 g de grăsimi și un total de 316 calorii . Dacă aveți la îndemână piper, rădăcină de țelină, sare și alte câteva ingrediente, o puteți face. Doar puțini oameni au făcut această rețetă, iar 3 ar spune că s-a potrivit. Ziua Recunoștinței va fi și mai specială cu această rețetă. Funcționează bine ca garnitură. Vă este adus de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 50 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 45% , ceea ce este destul de bun. Rețete similare includ supă de varză și rădăcină de țelină cu confit de praz , cod cu sos de roșii-măsline-chorizo și piure de cartofi și piure cremos de cartofi .
Instrucțiuni
Echipament special: Ricer
Într-o oală mare, cu fundul greu, adăugați suficientă apă pentru a acoperi complet cartofii. Aduceți apa la fiert la foc mediu-înalt.
Adăugați și cartofii și un praf mare de sare. Când apa revine la fierbere, reduceți căldura la fiert și gătiți până se înmoaie, aproximativ 30 de minute.
Între timp, puneți rădăcina de țelină tăiată cubulețe într-o cratiță cu suficientă apă pentru a se acoperi, aduceți la fierbere, acoperiți lejer și reduceți focul la fiert. Gatiti pana se inmoaie, aproximativ 30 de minute. Ar trebui să aibă aceeași consistență ca și cartofii fierți.
Treceți-le printr-un ricer și adăugați 2 linguri de unt și jumătate de smântână.
Scurgeți rădăcina de țelină și puneți-o într-un blender cu restul de 2 linguri de unt și smântână rămasă. *Pureați până la omogenizare, cu grijă, deoarece piureul va fi foarte fierbinte.
Adăugați piureul de rădăcină de țelină la cartofi și amestecați bine. Asezonați ușor cu sare și piper. .
Scoateți lichidul de pe foc și lăsați să se răcească cel puțin 5 minute.
Transferați lichidul într-un blender sau robot de bucătărie și umpleți-l nu mai mult de jumătate. Dacă utilizați un blender, eliberați un colț al capacului. Acest lucru previne efectul de vid care creează explozii de căldură.
Puneți un prosop deasupra mașinii, pulsați de câteva ori, apoi procesați la viteză mare până se omogenizează.
Un spectator, care poate să nu fie bucătar profesionist, a oferit această rețetă. Bucătarii Food Network Kitchens nu au testat această rețetă și, prin urmare, nu putem face reprezentare în ceea ce privește rezultatele.