Hală
Nu poți avea niciodată prea multe rețete de pâine, așa că încearcă Challah. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4 g de proteine , 2 g de grăsimi și un total de 112 calorii . Pentru 11 cenți per porție , această rețetă acoperă 4% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este pentru 32 de persoane. Această rețetă este tipică bucătăriei evreiești. 397 de persoane au preparat această rețetă și ar face-o din nou. Este o opțiune bună dacă urmezi o dietă fără lactate și lacto-ovo-vegetariană . Hanuka va fi și mai specială cu această rețetă. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră . Această rețetă de la Taste of Home necesită drojdie activă, ulei de canolan, apă și făină. Luând în considerare toți factorii, această rețetă obține un scor mediu de 37% , ceea ce nu este atât de spectaculos. Challah-urile Mamei sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Într-un bol mare, dizolvați drojdia în apă caldă.
Adăugați uleiul, zahărul, sarea, ouăle și 4 căni de făină. Bateți până la omogenizare. Încorporați suficientă făină rămasă pentru a forma un aluat ferm. Răsturnați pe o suprafață înfăinată; frământați până la omogenizare și elasticitate, aproximativ 6-8 minute.
Puneți compoziția într-un bol uns, întorcându-o o dată pentru a unge partea de sus. Acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald până își dublează volumul, aproximativ o oră.
Întindeți aluatul pe o suprafață ușor înfăinată; împărțiți-l în jumătate. Împărțiți fiecare porție în treimi. Modelați fiecare bucată într-o frânghie de 38 cm.
Așezați trei frânghii pe o tavă de copt unsă și împletiți-le; ciupiți capetele pentru a sigila și a le împleti dedesubt. Repetați cu aluatul rămas. Acoperiți și lăsați să crească până se dublează timpul, aproximativ o oră.
Bateți oul și apa rece; periați împletiturile.
Presărați cu semințe de susan sau de mac, dacă doriți.
Coaceți la 175°C timp de 30-35 de minute sau până se rumenește.
Scoateți pe grătare de sârmă pentru a se răci.