Gratinul de legume rădăcinoase ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 12. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 251 calorii, 4G de proteine, și 13g de grăsime pe porție. Pentru 92 cenți pe porție, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de cartofi roșii, rădăcină de țelină, usturoi și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 de ore. Este adus la tine de Epicurious. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 58%, ceea ce e bine. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Gratin de legume rădăcinoase, Gratin de legume rădăcinoase, și Gratin De Legume Rădăcinoase.
Instrucțiuni
1
Puneți raftul cuptorului în treimea superioară a cuptorului și preîncălziți cuptorul la 400 F.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
2
Cojiți păstârnacul și tăiați transversal în lungimi de 3 inci cu un cuțit, apoi tăiați longitudinal în jurul miezului în felii groase de 1/8 inci cu slicer (aruncați miezul).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Păstârnac
Echipamente pe care le vei folosi
Cuțit
3
Transferați într-un castron mare.
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
4
Curățați rădăcina de țelină și toți cartofii (pregătiți cartofii roșii pentru a evita decolorarea) și înjumătățiți pe lungime, apoi tăiați transversal în felii groase de 1/8 inch cu slicer.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cartof Roșcat
Telina
Cartofi
5
Adăugați la păstârnac împreună cu sare, usturoi, piper, nucșoară, bulion și 1 3/4 căni de cremă, aruncând pentru a combina.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Păstârnac
Usturoi
Nucșoară
Piper
Bulion
Cremă
Sare
6
Se transferă în vasul gratinat, răspândindu-se uniform.
7
Tăiați o bucată de pergament sau hârtie de ceară pentru a se potrivi chiar în interiorul vasului gratinat, apoi unt 1 parte de pergament. Acoperiți legumele direct cu pergament, cu partea unsă cu unt în jos, apoi puneți vasul într-o tigaie superficială (pentru a prinde orice picături).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Legume
Unt
Echipamente pe care le vei folosi
Tava De Copt
Hârtie De Ceară
8
Coaceți până când gratinul clocotește peste tot și legumele sunt fragede când sunt străpunse cu un cuțit, aproximativ 50 de minute. Aruncați pergamentul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Legume
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
Cuțit
9
Chiar înainte de servire, preîncălziți broilerul.
Echipamente pe care le vei folosi
Pui Broiler
10
Stropiți deasupra gratinului cu restul de 2 linguri de smântână și fierbeți 4 până la 6 inci de la foc până se rumenesc, 2 până la 3 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cremă
1
* Gratinul, fără adăugarea finală de smântână (2 linguri), poate fi copt (dar nu fript) cu 6 ore înainte și răcit complet, neacoperit, apoi răcit, acoperit slab. Reîncălziți, acoperit, într-un cuptor preîncălzit de 400 km f până la fierbinte, aproximativ 30 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cremă
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
2
Stropiți cu smântână și fierbeți chiar înainte de servire.•Dacă faceți și umplutura de castane,prune și pancetta, coaceți acest gratin în treimea inferioară a cuptorului, în timp ce umplutura se coace în treimea superioară.