Gratin De Conopidă
Gratinul de conopidă ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 16g de proteine, 19g de grăsime, și un total de 306 calorii. Această rețetă servește 6 și costă 2,17 USD pe porție. 58 de persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Dacă aveți la îndemână piper, unt, gruyere și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 50 minute. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular bun de 76%. Încercați Gratin De Conopidă, gratin de conopidă, și Conopidă Gratinată pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 375 grade F.
Gatiti floretele de conopida intr-o oala mare cu apa sarata clocotita timp de 5 pana la 6 minute, pana cand sunt fragede, dar inca ferme.
Între timp, topiți 2 linguri de unt într-o cratiță medie la foc mic.
Adăugați făina, amestecând constant cu o lingură de lemn timp de 2 minute.
Se toarnă laptele fierbinte în amestecul de unt-făină și se amestecă până se fierbe. Se fierbe, amestecând constant, timp de 1 minut sau până se îngroașă. De pe foc, adăugați 1 linguriță de sare, piperul, nucșoara, 1/2 cană de Gruyere și parmezanul.
Se toarnă 1/3 din sos pe fundul unui vas de copt de 8 x 11 x 2 inci.
Așezați conopida scursă deasupra și apoi întindeți restul de sos uniform deasupra.
Combinați firimiturile de pâine cu restul de 1/4 cană de Gruyere și presărați deasupra. Topiți restul de 2 linguri de unt și stropiți peste gratin.
Se presară cu sare și piper.
Coaceți timp de 25 până la 30 de minute, până când blatul este rumenit.
Se servește fierbinte sau la temperatura camerei.