Gnocchi Ricotta Cu Spanac
Spanac Ricotta Gnocchi este o rețetă mediteraneană care servește 4. Acest fel principal are 617 calorii, 30g de proteine, și 21g de grăsime pe porție. Pentru $2.41 pe portie, această rețetă acoperă 31% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Simply Recipes necesită făină, brânză de capră, sare și brânză ricotta cu lapte. Această rețetă este plăcută de 753 de gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute. Cu o lingură scor de 0%, acest fel de mâncare este foarte rău (dar încă fixabil). Rețete similare includ Gnocchi de spanac și Ricotta, Gnocchi gratinați cu spanac și Ricotta, și Gnocchi Ricotta cu spanac și Gorgonzola.
Instrucțiuni
Albiți spanacul și stoarceți excesul de umiditate: umpleți o cratiță medie la jumătate cu apă și încălziți până la fierbere.
Adăugați spanacul și gătiți până se înmoaie, aproximativ 1 minut.
Lăsați spanacul să se răcească suficient pentru a atinge, apoi stoarceți cât mai multă umiditate din el. De asemenea, puteți folosi un ricer de cartofi dacă aveți unul pentru a stoarce excesul de umiditate din spanac.
Adăugați spanacul, oul, sarea și jumătate din ricotta într-un robot de bucătărie. Pulsați până se amestecă complet.
Transferați amestecul într-un castron mare, amestecați restul de ricotta și parmezanul. Se amestecă un vârf de nucșoară în făină.
Adăugați făina cu mâna, începând cu o jumătate din făină.
Amestecați totul cu mâinile până când amestecul se ține împreună ca un aluat.
Puneți aluatul pe o suprafață netedă și curată ușor făinată. Frământați ușor aproximativ un minut, adăugând făină suplimentară dacă este necesar, dacă aluatul se lipeste prea ușor de scândură sau de mâini. (În acest moment, dacă înfășurați aluatul în plastic și dați-l la frigider timp de o oră, va fi mai ușor de rulat.)
Când aluatul este neted și flexibil și încă puțin lipicios, împărțiți-l în 4 porții, fiecare de dimensiunea unei portocale.
Rulați aluatul în frânghii lungi, tăiate în bucăți: făinați ușor mâinile. Folosind ambele mâini și o atingere ușoară, rulați aluatul cu o mișcare înainte și înapoi, începând din centru și întinzând aluatul, pentru a forma o rolă.
Aceasta este partea dificilă. Nu doriți să puneți atât de multă presiune încât să comprimați aluatul, dar aveți nevoie de suficientă presiune pentru a crea o frânghie de aluat.
Trucul este să întindeți aluatul lateral în timp ce rulați. Odată ce segmentul la care lucrați ajunge să aibă o lungime de aproximativ un picior, este posibil să vă fie mai ușor să îl tăiați în jumătate și apoi să începeți să lucrați la acel segment mai mic.
Rulați aluatul până când ruloul are aproximativ dimensiunea unui deget mijlociu. (Rețineți că, dacă mâinile sau placa sunt puțin prea înfăinate, este posibil să nu aveți suficientă tracțiune între piele și aluat pentru a o întinde cu ușurință lateral.)
Tăiați fiecare rolă în bucăți de 1 inch.
Creați indentări cu o furculiță: țineți o furculiță la un unghi de 45%, cu dinții orientați în jos pe placa de lucru, partea curbată a furcii orientată departe de dvs. Începând cu fundul curbat exterior al furculiței, apăsați fiecare bucată de aluat în sus de-a lungul lungimii dinților.
Lăsați gnocchi să cadă înapoi.
Aceasta este o mișcare destul de rapidă, rezultatul este o indentare a dinților furcii pe o parte a gnocchi și o indentare a vârfului degetului pe cealaltă parte.
Așezați gnocchi pe o foaie de prăjituri ușor făinată. În acest moment pot fi gătite sau păstrate la frigider câteva ore sau peste noapte.
Gatiti gnocchiul in apa clocotita: pentru a gati gnocchiul, umpleti o oala larga mare pe jumatate cu apa. Aduceți la fierbere, adăugați 1 linguriță de sare pentru fiecare litru de apă.
Odată ce sarea s-a dizolvat, aruncați ușor gnocchiul în apă, unul câte unul. Încercați să faceți acest lucru într-un mod în care gnocchii să nu cadă unul peste celălalt, ci să se sprijine pe fundul cratiței într-un singur strat.
Pe măsură ce gnocchi gătește, se vor ridica la suprafața apei după câteva minute. Folosiți o lingură cu fante pentru a scoate gnocchiul crescut din oală, puneți-l într-un castron de servire.
Uneori gnocchi se poate lipi puțin în partea de jos. Dacă bănuiți acest lucru, împingeți-i puțin pentru a le dezlipi. Pe măsură ce îndepărtați niște gnocchi, puteți adăuga încă câțiva în tigaie.
gătiți gnocchi, faceți sosul.
Încălziți uleiul într-o cratiță medie la foc mediu.
Adăugați căței de usturoi și gătiți până se rumenesc ușor pe toate părțile.
Scoateți și aruncați usturoiul.
Adăugați roșiile (includeți orice sucuri din cutie) dintr-o dată (atenție, acestea pot provoca stropirea uleiului pe măsură ce roșiile lovesc tigaia). De îndată ce amestecul fierbe, reduceți focul la minim și lăsați să fiarbă, neacoperit timp de 10 până la 15 minute. Se condimentează cu sare. Se amestecă ocazional. Folosiți un masher de cartofi pentru a rupe orice bucăți solide de roșii, doriți un pur dur approbe.
Odată ce sosul se reduce la o consistență medie groasă, adăugați brânza de capră, amestecând până se amestecă bine.
Adăugați mai multă sare după gust.
Serviți gnocchi cu sos și parmezan suplimentar ras.
Vin recomandat: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Gnocchi poate fi asociat cu Chianti, Trebbiano și Verdicchio. Italienii știu mâncare și știu vin. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu pește și carne albă, în timp ce Chianti este un roșu Italian excelent pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Un vin pe care l-ați putea încerca este Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Are 4,6 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 60 de dolari.
![Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione
De culoare roșu rubiniu intens, vinul prezintă arome atât de fructe, cât și senzațiile tipice de stejar, care fuzionează armonios și oferă, de asemenea, note balsamice și grafit pe nas. Gustul este bogat, cu taninuri suple și echilibrate, împreună cu prospețimea vibrantă tipică Sangiovese. Finisajul și postgustul sunt de persistență notabilă și repetă notele de fructe de pădure simțite mai întâi pe nas.