Fiesta Tamales

Fiesta Tamales este un fel principal pentru 12 persoane. Pentru 1,71 dolari per porție , această rețetă acoperă 19% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție a acestui fel de mâncare conține aproximativ 43 g de proteine , 24 g de grăsimi și un total de 548 de calorii . Nu mulți oameni au preparat această rețetă și aș spune că a fost pe gustul tuturor. Această rețetă este tipică bucătăriei mexicane. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten . Vă este oferită de Taste of Home. Dacă aveți la îndemână ulei de canolan, porumb, ardei chipotle în sos adobo și alte câteva ingrediente, o puteți prepara. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 50 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă obține un scor de 54% , ceea ce este solid. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Tamales cu vită, poblano și brânză ,Tamales cu pui și vegetariene cu sos Red Mole și Tamales cu pui și salsa verde .
Instrucțiuni
Într-un bol mare, combinați masa harina, supa, salsa, uleiul, porumbul, ceapa, condimentele Sazón și sarea; bateți până se omogenizează bine. Acoperiți și dați la frigider peste noapte.
Puneți cojile de porumb într-un bol mare; acoperiți-le cu apă rece și înmuiați-le timp de cel puțin 2 ore.
Între timp, într-o tigaie mare, căliți ceapa în ulei până se înmoaie; adăugați ardeiul chipotle, usturoiul, oregano și chimenul; căliți încă 1 minut.
Adăugați puiul și supa. Aduceți la fierbere. Reduceți focul; fierbeți la foc mic timp de 15-20 de minute sau până când lichidul se evaporă, amestecând ocazional.
Pentru tamales cu legume, scurgeți cojile de porumb și uscați-le prin tamponare.
Așezați o coajă de porumb pe o suprafață de lucru cu capătul mic îndreptat în direcția opusă dumneavoastră.
Așezați 60 ml de aluat peste jumătatea cojii celei mai apropiate de dvs., întinzându-l până la 2,5 cm de margini.
Presărați măsline și brânzeturi în centru.
Ridicați o latură lungă și îndoiți coaja peste umplutură astfel încât marginile să se întâlnească, cuprinzând umplutura în coaja. Îndoiți capetele coajei peste tamale; legați-le cu fâșii de coajă de porumb. Repetați de 11 ori. Pentru tamale cu pui, folosiți 1/4 cană de aluat pentru fiecare coajă de porumb și 1/4 cană de amestec de pui. Repetați de 11 ori, împăturind și legând fiecare tamale.
Tapetați un coș mare de gătit la abur cu patru coji de porumb.
Așezați coșul într-o oală olandeză peste 2,5 cm de apă; așezați jumătate din tamale în poziție verticală în coș.
Acoperiți tamalele cu patru coji de porumb. Aduceți la fierbere; acoperiți și fierbeți la abur în tranșe timp de 50-60 de minute sau până când aluatul se desprinde de coajă, adăugând apă fierbinte în cratiță, după cum este necesar, și puneți cojile de porumb la loc în cratiță.
Îndepărtați cojile înainte de a mânca.