Curcanul prăjit cu ierburi cu sos de cidru de mere ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 136g de proteine, 57G de grăsime, și un total de 1173 calorii. Această rețetă servește 10. Pentru $1.66 pe portie, această rețetă acoperă 69% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți rozmarin, cidru de mere, ceapă și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Pentru a consuma ceapa, puteți urma acest fel principal cu Bomboane De Porumb Cupcakes ca desert. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 90%. Acest scor este extraordinar. Rețete similare includ Curcan cu crustă de ierburi cu sos de cidru de mere, Curcan cu cidru cu sos de mere prăjit, și Friptură de curcan Heritage cu slănină-Ierburi și sos de cidru.
Instrucțiuni
1
Căptușiți oală sau castron foarte mare cu două pungi de plastic de 13 galoane (sau mai mari), 1 în interiorul celuilalt.
Echipamente pe care le vei folosi
Pungi Ziploc
Bol
Grăsime De Porc înapoi
2
Combinați 1 litru de apă, sare, frunze de dafin, boabe de piper și ienibahar într-o cratiță mare. Se amestecă la foc mediu până se dizolvă sarea.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Boabe De Piper
Frunze De Dafin
Ienibahar
Apă
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
3
Se ia de pe foc.
4
Se adaugă 1 litru de apă rece și se răcește la călduță.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă
5
Se toarnă în pungi de plastic; se amestecă în restul de 6 litri de apă. Înfășurați gâtul de curcan și dați-l la frigider. Scufundați curcanul în saramură pentru a acoperi complet, adunând bine pungile pentru a elimina orice aer; legați pungile închise. Refrigerați curcanul în saramură în oală cel puțin 18 ore și până la 20 de ore.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Gâturi De Curcan
Toată Turcia
Saramură
Apă
Folie
Echipamente pe care le vei folosi
Pungi Ziploc
Grăsime De Porc înapoi
6
Tapetați tigaia mare cu 4 straturi de prosoape de hârtie.
Echipamente pe care le vei folosi
Prosoape De Hârtie
Tigaie De Prăjire
7
Scoateți curcanul din saramură și scurgeți bine; aruncați saramura.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
Saramură
8
Așezați curcanul în tigaia pregătită. Se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider peste noapte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
Folie
Echipamente pe care le vei folosi
Folie De Plastic
Tigaie
1
Se amestecă pătrunjelul, cimbru, salvie, maghiran, rozmarin și nucșoară într-un castron mic.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Maghiran
Rozmarin
Pătrunjel
Nucșoară
Cimbru
1/2 Crenguță Rozmarin
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
2
Transferați 1/4 cană amestec de plante într-un castron mic; se amestecă în 1/2 cană unt.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
3
Combinați bulionul și cidrul de mere într-o cratiță mare. Se fierbe până se reduce la 3 căni, aproximativ 20 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cidru De Mere
Bulion
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
4
Se toarnă reducerea bulionului în castron. Topiți restul de 1/4 cană de unt în aceeași cratiță la foc mediu-mare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Reducere
Unt
Bulion
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
Bol
5
Adăugați făină; se amestecă 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Făină Pentru Toate Scopurile
6
Bateți reducerea bulionului, apoi smântâna, Calvados și amestecul de plante rămas. Aduceți la fierbere; reduceți căldura la mediu-scăzut și fierbeți până când baza de sos este îngroșată și redusă la 2 3/4 căni, amestecând des, aproximativ 20 de minute. Se răcește ușor baza de sos. (Baza de sos și untul de ierburi se pot face cu 2 zile înainte. Acoperiți și răciți.)
Ingrediente de care veți avea nevoie
Baza
Calvados
Unt
Bulion
Cremă
Sos
Echipamente pe care le vei folosi
Bateti
1
Poziționați raftul în treimea inferioară a cuptorului și preîncălziți la 177°.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
2
Scoateți curcanul din tigaia de prăjire; scurgeți orice sucuri acumulate din cavitatea principală. Aruncați prosoapele de hârtie din tigaia de prăjire. Topiți untul de ierburi într-o cratiță mică la foc mediu.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
Toată Turcia
Echipamente pe care le vei folosi
Prosoape De Hârtie
Tigaie De Prăjire
Tigaie Cu Sos
3
Periați fundul tăvii de prăjire cu o parte din unt de plante. Întoarceți curcanul în tigaia pregătită. Puneți vârfurile aripilor sub; legați picioarele împreună pentru a ține forma.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
Toată Turcia
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie De Prăjire
4
Așezați câteva sferturi de mere și sferturi de ceapă în cavitatea principală.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Măr
Ceapă
5
Ungeți untul de ierburi rămas peste curcan; se presara cu piper. Împrăștiați merele și ceapa rămase în jurul curcanului în tigaie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Măr
Unt
Ceapă
Piper
Toată Turcia
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
6
Adăugați gâtul de curcan rezervat la tigaie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Gâturi De Curcan
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
7
Friptură de curcan 1 oră. Ungeți cu 1/2 cană de cidru de mere. Friptură de curcan 30 de minute. Ungeți cu restul de 1/2 cană de cidru. Prăjiți curcanul până când termometrul introdus în cea mai groasă parte a coapsei înregistrează 79°, ungând curcanul la fiecare 30 de minute cu sucuri de tigaie și acoperind pieptul slab cu folie dacă se rumenesc prea repede, cu aproximativ 2 ore mai mult (3 1/2 ore în total).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cidru De Mere
Toată Turcia
Cidru
Echipamente pe care le vei folosi
Termometru De Bucătărie
Folie De Aluminiu
Tigaie
8
Transferați curcanul în platou; lăsați să stea cu cel puțin 30 de minute înainte de sculptură (temperatura internă va crește cu 5 până la 10 grade).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
9
Aruncați merele, ceapa și gâtul de curcan din tigaie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Gâturi De Curcan
Măr
Ceapă
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
10
Turnați sucurile de tigaie într-o ceașcă mare de măsurare din sticlă; scoateți grăsimea de pe suprafață.
Echipamente pe care le vei folosi
Cupa De Măsurare
Tigaie
11
Se toarnă sucuri degresate în baza de sos și se aduce la fierbere la foc mediu-mare, amestecând ocazional. Se fierbe până când sosul se îngroașă suficient pentru a acoperi lingura și se reduce la 3 1/2 căni, aproximativ 15 minute. Condimentați sosul după gust cu piper.