Curcan întreg marinat și prăjit
Curcan întreg sarat și copt este un fel principal pentru 10 porții. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și prietenoasă cu fodmap are 780 de calorii , 107 g de proteine și 31 g de grăsimi per porție. Pentru 3,58 USD per porție , această rețetă acoperă 5% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Vă este oferită de Allrecipes. Această rețetă este apreciată de 4 gurmanzi și bucătari. Un amestec de curcan cu piele, sare kosher grunjoasă, vin alb și câteva alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează aproximativ 13 ore și 20 de minute . Per total, această rețetă primește un scor spoonacular foarte prost (dar totuși reparabil) de 0% . Încercați piept de pui sarat cu sos de ceapă sotată , coaste de porc sarate și pizza din grâu integral fără drojdie cu usturoi copt, cartofi dulci și ceapă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați sarea Morton® Kosher și zahărul în apă rece într-o oală mare și curată până se dizolvă complet.
Puneți întregul curcan în saramură până când este complet scufundat. Acoperiți și dați la frigider peste noapte, până la 14 ore.
Scoateți curcanul din saramură, clătiți-l pe interior și pe exterior sub jet de apă rece timp de câteva minute pentru a îndepărta toate urmele de sare; uscați-l prin tamponare cu un prosop de hârtie.
-Saramură de 5 ore: Pentru a saramura curcanul în mai puțin timp (4-5 ore), folosiți 2 căni de sare kosher grunjoasă Morton® și două căni de zahăr. Acoperiți și dați la frigider timp de 4 până la 5 ore.
Amestecați untul înmuiat cu piperul.
Așezați curcanul pe grătar în tava de copt. Frecați untul condimentat sub piele.
Ungeți pielea cu untul topit.
Turnați ceașca de lichid (vin, supă sau apă) peste fundul cratiței pentru a preveni arderea picăturilor. Frigeți curcanul la 230°C timp de 25 de minute, ungeți cu unt și apoi rotiți tava de copt. Continuați să frigeți până când pielea devine aurie, încă 25 de minute; ungeți din nou. Reduceți temperatura cuptorului la 160°C; continuați să frigeți, ungând cu unt și rotind tava o dată la jumătatea timpului de gătire, până când temperatura internă minimă atinge 74°C.
Scoateți curcanul din cuptor.
Lăsați să stea 20 de minute înainte de a tăia.