Creveți de usturoi și năut
Creveții de usturoi și năutul ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 4. O porție conține 524 calorii, 40g de proteine, și 27G de grăsime. Pentru $ 3.95 pe portie, această rețetă acoperă 33% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și pescatarian dieta. Această rețetă este plăcută de 8 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați ulei de măsline, pene de lămâie, usturoi și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a folosi coaja de lamaie ai putea urma acest curs principal cu Cookie-uri de marmeladă de portocale cu glazură de coajă de portocală ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 87%. Acest scor este extraordinar. Rețete similare includ Creveți De Lămâie Și Usturoi Cu Năut, Năut De Usturoi Prăjit, și Curry de creveți cu năut și conopidă.
Instrucțiuni
Poziționați un suport în treimea superioară a cuptorului și preîncălziți la 450 de grade F. Aruncați năutul cu 1 lingură de ulei de măsline și 1/2 linguriță de sare într-un vas mare de copt, apoi întindeți-l într-un singur strat.
Coaceți până la aur, aproximativ 20 de minute.
Între timp, aruncați creveții cu 4 linguri de ulei de măsline, usturoiul, coaja de lămâie, fulgii de ardei roșu și 1 linguriță de sare într-un bol mediu. Marinați 10 minute.
Scoateți vasul de copt din cuptor și împrăștiați creveții peste năut. Reveniți la cuptor și coaceți până când creveții sunt roz, 5 până la 8 minute.
Stropiți cu restul de 1 lingură de ulei de măsline și presărați pătrunjelul.
Se servește cu pene de lămâie.
Fotografie de Antonis Achilleos
Vin recomandat: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling și Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru creveți. Aceste vinuri albe clare funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, indiferent dacă sunt la grătar, prăjiți sau în sos de usturoi. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris cu un rating de 4.7 din 5 stele pare a fi un meci bun. Costă aproximativ 46 de dolari pe sticlă.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Culoare galben/auriu strălucitor, destul de luminos. Superb fum toasty nas, tipic pentru acest strugure pe calcar în Alsacia (nici un stejar nou în vinurile noastre, doar foarte mult timp de contact total drojdie). Unele arome reductive de lumină care se potrivesc de fapt stilului Pinot-Gris uscat. Palatul este bogat și cremos, cu o textură catifelată, dar complet uscată. Este un vin ușor de băut acum, deoarece nu există o greutate inutilă. Finisajul este frumos și rotund, dar complet uscat. Amestecul complex de calcar aduce un echilibru acid mare și o anumită greutate. Ar trebui să se dezvolte foarte bine în următorii câțiva ani.