Clasic friptură de curcan și sos
Curcanul clasic prăjit și sosul ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia principală de rețete. Această rețetă face 10 porții cu 655 calorii, 85g de proteine, și 31g de grăsime fiecare. Pentru $1.61 pe portie, această rețetă acoperă 33% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de țelină, ceapă, unt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Ziua Recunostintei. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Acesta este adus la tine de retetele mele. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 67%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Friptură de curcan cu sos de tigaie clasic, Curcan clasic prăjit cu sos de Giblet, și Clasic friptură de curcan și Giblet sos.
Instrucțiuni
Scoateți mănușile și gâtul din curcan; așezați într-o cratiță mare, adăugând frunze de dafin, 1 coastă de țelină și jumătate de ceapă.
Adăugați 6 căni de apă. Aduceți la fierbere; reduceți căldura și fierbeți, neacoperit, 1 oră.
Se toarnă printr-o strecurătoare. (Ar trebui să obțineți 3 căni; adăugați apă dacă este necesar pentru a măsura 3 căni.) Retrase din circuitul agricol.
Clătiți curcanul cu apă rece.
Presărați cavitatea corpului cu sare și piper; așezați Coasta de țelină rămasă și ceapa în interiorul cavității. Închideți cavitatea; legați capetele picioarelor împreună cu șirul greu. Tuck wingtips sub pasăre.
Așezați curcanul într-o tigaie ușor unsă, cu pieptul în sus. Frecați curcanul peste tot cu 2 linguri de unt înmuiat; presărați cu 1 linguriță sare și 1/2 linguriță piper.
Prăjiți, neacoperit, la 325 până când un termometru pentru carne ajunge la 180 în coapsă (aproximativ 3 ore), lipind după 1 și 2 ore cu untul înmuiat rămas; întoarceți curcanul la jumătatea prăjirii. Ungeti frecvent în ultimele 45 de minute de gătit.
Adăugați 1 cană de bulion de curcan rezervat în tigaia de prăjire în ultima jumătate de oră de prăjire. Dacă curcanul începe să se rumenească prea mult, acoperiți ușor cu folie de aluminiu.
Lăsați curcanul să se odihnească în tigaie 5 minute; îndepărtați cu grijă pe un platou de servire sau pe o placă de sculptură. Acoperiți cu folie și lăsați să se odihnească până la 45 de minute.
Între timp, pregătiți sosul. Degresați excesul de grăsime din picăturile de tigaie, dacă doriți. Lucrând la foc mediu pe plită, bateți făina în picături de tigaie până se omogenizează.
Șoptind constant, adăugați treptat restul de 2 căni de bulion de curcan; fierbeți 5 până la 10 minute sau până când sosul se îngroașă. Condimentează cu sare și piper.
Garnisiți curcanul, dacă doriți.